Ζητά στελέχη με το … Amber Alert

vouli koinonia

του Μάνου Καμπανέλλη

Με πιθανότερη ημέρα εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου, οδηγούμαστε σε μία εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο, με πολλές αλλαγές, νέα κόμματα και συνεργασίες.

Δεδομένο θεωρείται ότι η πολιτική σκηνή όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα δεν θα υπάρχει. Πιθανή συγχώνευση ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ, το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η πιθανή μη εκλογή του Πάνου Καμμένου και τον ΑΝΕΛ, καθώς και η εξίσου πιθανή είσοδος του Βασίλη Λεβέντη στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνθέτουν έναν νέο πολιτικό χάρτη.

Έναν πολιτικό χάρτη που δεν θα αλλάξει μόνο σε επίπεδο κομμάτων αλλά κυρίως σε επίπεδο προσώπων, με δεδομένη την είσοδο και τις μετακινήσεις βουλευτών.

Η πιθανή είσοδος του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων θα “ανοίξει” την πόρτα για 11-13 νέους βουλευτές, που ήδη προσεγγίζουν τον πρόεδρο του κόμματος, ώστε να τους συμπεριλάβει στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου του. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Βασίλης Λεβέντης, πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ του ζητούν να είναι υποψήφιοι με την Ένωση Κεντρώων.

Στη Νέα Δημοκρατία, με την αλλαγή της ηγεσίας, θα έχουμε και αλλαγές σε πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τους βουλευτές επικρατείας, όπου σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν θα συμπεριληφθούν οι προσωπικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκτός των βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που “πήρε” μαζί του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι παραιτήσεις των 53 μελών της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, “αδειάζει” τις δεξαμενές του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στο να καλύψει τα κενά αυτά με “δοκιμασμένα” στελέχη, δηλαδή πρόσωπα που κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κόμματος, υπηρέτησαν από θέσεις υπουργικές, ή άλλες αυτών των γενικών γραμματέων. Επίσης διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να αναζητηθούν πολιτικοί που έχουν κάνει «καριέρα» μετακομίζοντας από το ένα κόμμα στο άλλο. “Στόχος είναι να βρεθούν πρόσωπα με θετικό πρόσημο, ευρείας αποδοχής από το κόμμα αλλά και με απήχηση σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες”, δηλώνουν από την Κουμουνδούρου.

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι, εάν τα πρώτα και ικανότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις, τους επτά αυτούς μήνες, ήταν αυτά που σήμερα προσπαθούν να κρυφτούν, λόγω της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας, εάν τα ικανά πρόσωπα είναι αυτά που υπέγραψαν ένα μνημόνιο και τώρα διαμηνύουν ότι θα το υποστηρίξουν μόνο εάν βρίσκονται στην εξουσία - τι έχει να περιμένει η ελληνική κοινωνία από τις εναλλακτικές λύσεις που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;;;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ