Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού «θανάτου»

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού «θανάτου»

Σε μία ακόμη κίνηση πανικού προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Η ενέργεια βεβαίως αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης από την εταιρεία Abacus για λογαριασμό του καναλιού Alpha, η οποία φανερώνει την πρώτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο δικομματισμός τίθεται υπό αμφισβήτηση και εμφανίζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΙΝΑΛ να μάχονται για τη δεύτερη θέση. Μεγάλο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται και στην Κρήτη, όπου παραδοσιακά αντλούσε υψηλά ποσοστά, αλλά, όπως αποδεικνύεται σε δημοσκόπηση της GPO, φαίνεται να χάνει σχεδόν το μισό των δυνάμεών του.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αναμενόμενη μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις η εκλογή του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ανακατεύει την τράπουλα στην κεντροαριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται καθημερινά ασφυκτική πίεση τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και έξω από αυτό. Οι διάφορες συνιστώσες αμφισβητούν ξεκάθαρα την δυνατότητα να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να βγάλει το κόμμα της Κουμουνδούρου από το αδιέξοδο που βρίσκεται. Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο περιθώριο μαζί με τη στενή του ομάδα και μόνη λύση για την παραμονή του στην αρχηγία είναι η εκλογή προέδρου από τη βάση. Βεβαίως, η πρόταση αυτή είχε πέσει στο τραπέζι της εσωκομματικής συζήτησης κατά τους πρώτους μήνες μετά την ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2019, σηματοδοτώντας μια προσπάθεια ανανέωσης του ίδιου αλλά και του πολιτικού του χώρου, ο οποίος εμφάνιζε τότε σημάδια οξείας εσωστρέφειας.

Την απόφαση Τσίπρα για σημαντικές αλλαγές στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φαίνεται πως επηρέασε και η κινητοποίηση πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ και η πιθανή επιστροφή τους στο κόμμα που τους ανέδειξε. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ανεβάσει τους τόνους προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι ότι, με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο πολιτικό σκηνικό, το αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για τον πρόεδρό του, είναι προδιαγεγραμμένο. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ