Τα μετά Covid-19 ... ταξίδια

Τα μετά Covid-19 ... ταξίδια

Μπορεί το διάστημα της καραντίνας στην Ελλάδα να μην ξεπέρασε τους δύο μήνες αλλά ο νέος κορωνοϊός ως γεγονός στην κανονική μας ζωή ήρθε για να μείνει.

Στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να βρίσκεται μία κυβέρνηση που οργανώθηκε πολύ γρήγορα έχοντας σαν αποτέλεσμα να προλάβει την διασπορά του ιού και να έχουμε περιορισμένα κρούσματα. Αυτό αναμφισβήτητα μας έβαλε σε μία πολύ καλή θέση στο παγκόσμιο χάρτη και σήμερα, τρεις μήνες μετά το lockdown, έχουμε επανέλθει εν μέρει στην κανονικότητα. Το τι θα γίνει βεβαίως από τον άλλο μήνα όπου θα αρχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα μας τουρίστες από όλο τον κόσμο, ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από το Σεπτέμβριο και μετά. 

Ακόμα και όταν θα βρεθεί φάρμακο και πλέον ο κορωνοϊός θα αντιμετωπίζεται απλά με ένα εμβόλιο,  οι συνήθειες όλου του κόσμου θα έχουν αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες. Είναι γνωστό, ότι εδώ και πολλά χρόνια ιδιαιτέρως οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν την τηλεδιάσκεψη ως μέσο επικοινωνίας, αλλά πλέον αυτός ο τρόπος από επιλογή έγινε ανάγκη. Μέσα σε λίγες ημέρες από την έναρξη του αποκλεισμού κυκλοφορίας όλη μας η ζωή συνδέθηκε με έναν υπολογιστή. Τα παιδιά έκαναν μαθήματα για το σχολείο, οι καθημερινές αγορές, οι εμπορικές συναλλαγές και βέβαια η επαγγελματική επικοινωνία. Οι επιχειρήσεις διαπίστωσαν μέσω της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι των εργαζομένων τους ότι τελικά μπορεί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ακόμη και από απόσταση. Χθες το απόγευμα είχα μία επαγγελματική συνομιλία με μία μεγάλη Γερμανική εταιρεία, της οποίας ο εμπορικός διευθυντής δήλωνε ότι τα ταξίδια θα τα μειώσει στο ελάχιστο, ακόμη και όταν τελειώσει το θέμα με την ασθένεια του κορωνοϊού.

Είναι σίγουρο ότι από τη στιγμή που εκπαιδευτήκαμε, ακόμη και με το βίαιο αυτόν τρόπο στην επικοινωνία από απόσταση, ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα μειωθούν δραστικά, όχι λόγω του φόβου κάποιας ασθένειας αλλά διότι αναδείχθηκε ότι μέσω της απομακρυσμένης επικοινωνίας μπορούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματικών συναντήσεων. Ακόμη και η Formula 1, λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν ανακοίνωσε ότι αλλάζουν πολλά στις διαδικασίες των αγώνων και ένα από αυτά είναι ότι δίνεται η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εργασίας στους αγωνοδίκες, προκειμένου αφενός να αποφεύγονται τα περιττά ταξίδια, αφετέρου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα έρχονται σε στενή επαφή και θα τηρούν τις αποστάσεις. Φυσικά οι αγωνοδίκες θα είναι διαρκώς συνδεδεμένοι on line μεταξύ τους.  Αυτό βεβαίως θα είναι ακόμη ένα πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα επαγγελματικά ταξίδια. 

Τα παραπάνω είναι κάποια παραδείγματα καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα όπως την εννοούσαμε πριν την έλευση της πανδημίας είναι απίθανο να συμβεί στο άμεσο διάστημα από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που θα έχει σε όλους τους τομείς της ζωής μας  Το σίγουρο πάντως είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες ο κόσμος άλλαξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ