"Παραιτηθείτε" ...

paraiththeite 2Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του κινήματος των “Παραιτηθείτε”. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν από αρκετές βδομάδες μέσα από το διαδίκτυο.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε την πρωτοβουλία αυτή μέχρι που ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, σε συνέντευξη που έδωσε στο σταθμό Αlpha ανέφερε:

«Οι κινητοποιήσεις τύπου "παραιτηθείτε" είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς».

Η δήλωση αυτή του υπουργού ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια σειρά πολιτικών αντιπαραθέσεων, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν όλες τις τελευταίες ημέρες να υποβαθμίσουν το γεγονός, να μειώσουν την πρωτοβουλία, και όλα αυτά με χυδαία λόγια και ύβρις.

Τη σκυτάλη πήρε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη συγκέντρωση της Τετάρτης οι υποστηρικτές του “Παραιτηθείτε” θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα «φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε».
«Αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας», σημείωσε και τους ειρωνεύτηκε λέγοντας: «Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

Κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει το Μαξίμου ότι στη σημερινή συγκέντρωση θα παραβρεθούν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, διότι τα μέτρα που έλαβε η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα τους οδηγήσουν μαθηματικά στην απώλεια της όποιας αξιοπρέπειας τους είχε απομείνει.

Το παράδοξο είναι ότι φημολογίες ήθελαν οι αντιεξουσιαστές να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, κόντρα στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε». Εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά αναρχικούς να ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση...

Αναρωτιέμαι, πόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση σε μία χώρα που εμμέσως καταστρατηγούνται οι βασικές αρχές της δημοκρατίας, όπως η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, όταν υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρονται σε μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας της ίδιας της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας την ως “κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής”, ή αναφέρονται σε αυτό δημοσίως με όρους πεζοδρομίου;

Ο Αμερικανός δικηγόρος Mike Godwin, του Electronic Frontier Foundation (EFF), -ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τις προσπάθειες ενάντια στο νομοσχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης το οποίο προσπαθούσε να περιορίσει την ελευθερία του λόγου στον κυβερνοχώρο- είχε αναφέρει:

«Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για να προστατεύει απόψεις που ενοχλούν.
Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς».

του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS