Πάντα υπεύθυνοι είναι "οι άλλοι" ...
του Μάνου Καμπανέλλη

Πάντα υπεύθυνοι είναι "οι άλλοι" ...

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιτεύχθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη συμφωνία για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Μία συμφωνία, που λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, μόνο επιβαρύνσεις θα φέρει στον Έλληνα πολίτη, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Τα πολυσυζητημένα αντίμετρα, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν. Ο λόγος απλός: Και χωρίς καμία συμφωνία, στην περίπτωση πραγματικής δημιουργίας πλεονασμάτων, δηλαδή υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία, με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, να διοχετεύσει χρήματα και στην πραγματική οικονομία, μέσω επιδομάτων ή άλλων μεθόδων, που θα μπορούσαν να φτάσουν στον ταλαιπωρημένο από τις περικοπές και τα μνημόνια πολίτη.

Αυτό ακριβώς ανέφερε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή, τα αντίμετρα, θα εφαρμοστούν, «υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Η κυβέρνηση θα βιαστεί να πανηγυρίσει για την σημερινή συμφωνία.

Ποία είναι όμως η επιτυχία; Οι νέες περικοπές των 3,6 δις. στις συντάξεις και η μείωση του αφορολόγητου, η οποία θα επιβαρύνει ακόμα και τους οικονομικά ασθενέστερους, με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 6.000, με ετήσιο φόρο ύψους 700 ευρώ;

Η κυβέρνηση αυτό για το οποίο θα “πανηγυρίσει” είναι ότι κατόρθωσε τη δική της αποτυχία να την “φορτώσει” στην επόμενη κυβέρνηση.

Ας μην λησμονούμε τις δηλώσεις του “φιλόσοφου” Έλληνα υφυπουργού παιδείας κ. Ζουράρι, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με τα νέα μέτρα και απάντησε:
«Να δούμε πώς θα είναι το πακέτο μέτρων που μας προτείνουν. Εάν δεν επιβαρύνουμε καθόλου ούτε τη φορολογία ούτε τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και πούμε για μέτρα που θα αφορούν για μετά το 2019, βλέπουμε. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019».

Αυτό βεβαίως, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, μια και από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφταιγαν οι «προηγούμενοι» για όλα τα κακά που συνέβησαν στον τόπο, ενώ και μετά την άτακτη έξοδό τους, θα κατηγορούν τους “επόμενους”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ