Όταν ο Παππάς “δικαίωσε” τον … Σαμαρά

pappas 2Μία από τις μεγαλύτερες “γκάφες” της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σε αυτό το θέμα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Επανερχόμαστε όμως σήμερα, λόγω της χθεσινής ομιλίας του Yπουργού Eπικρατείας, Νίκου Παππά, στη βουλή, που ουσιαστικά “δικαιώνει” τον Αντώνη Σαμαρά και την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο Νίκος Παππάς, στην ομιλία του στη βουλή, ανέφερε: «Υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας. Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών». «Η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίαιου κλεισίματος, αλλά επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε, ο υπάλληλος της ΕΡΤ μπορεί να κάνει αίτηση για την μετάθεσή του σε άλλο φορέα υποδοχής, ο οποίος να βρίσκεται στο νομό στον οποίο υπηρετεί ο υπάλληλος μετά από έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του οικείου Υπουργού ή του οργάνου διοίκησης του φορέα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε για μεγάλο διάστημα σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική του πολιτική θεωρώντας ότι, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μεγάλο ατόπημα διότι η προσφορά της στην Ελληνική Κοινωνία ήταν σημαντική.

Ορθό αυτό, αλλά, όπως και σε όλα τα σοβαρά θέματα που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν καθημερινά την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έπραξε ήταν να τα χρησιμοποιήσει με μοναδικό σκοπό το κομματικό όφελος και όχι για την επίλυση του προβλήματος ή της αδικίας εις βάρος των πολιτών.

Οι μάσκες όμως πέφτουν κάθε ημέρα, σε όλα τα θέματα. Έτσι και ο Νίκος Παππάς παραδέχτηκε εμμέσως σήμερα ότι “καλώς” έκλεισε την ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς, καθόσον το προσωπικό είναι πλεονάζον. Για ποιο λόγο, όμως, τους επαναπροσέλαβε;

- Για να τους μεταθέσει σε άλλες θέσεις;
- Εφόσον η ΕΡΤ δεν είχε ανάγκη το προσωπικό, γιατί επαναπροσέλαβε όλους τους εργαζομένους και δεν λειτούργησε με το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ;

Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πληρώνονταν από το ανταποδοτικό τέλος. Με την μετάθεσή τους σε κάποιο άλλο φορέα θα αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν θα επιβάρυνε τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μπορεί ο Νίκος Παππάς να δηλώνει ότι η ΕΡΤ δεν θα γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά η πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτή, και γι’ αυτό προτρέχει να κάνει τη δήλωση αυτή.

Το προσωπικό της ΕΡΤ δεν είναι υπεράριθμο -και αυτός είναι και ο λόγος που απαιτούνται εξωτερικές συνεργασίες για τη λειτουργία της- απαιτείται όμως αξιολόγηση και σωστή διαχείριση, αλλά δυστυχώς η σημερινή διοίκηση, καθώς και ο αρμόδιος Υπουργός, δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε το ενδιαφέρον να το πράξουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ