Ο Τσίπρας και ο Μελανσόν

Ο Τσίπρας και ο Μελανσόν

Βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές και τα προβλήματα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Η κυβέρνηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει καθημερινά στον οικονομικό τομέα, κατορθώνει να διατηρεί τη διαφορά της από την αντιπολίτευση, η οποία, παρά την εκ νέου εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση και το εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» που πραγματοποίησε, δεν φαίνεται ότι μπορεί να ανέβει άλλο από δημοσκοπικής απόψεως.

Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσβλέπει στη δυναμική του αρχηγού του στην Κρήτη, μία περιφέρεια που σε μεγάλο βαθμό αποδοκιμάζει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και σιγά σιγά προσεγγίζει την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη. Τα ίδια φαινόμενα παρουσιάζονται και στα νησιά τα οποία ταλαιπωρήθηκαν με τους «λιαζόμενους μετανάστες» κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η μεσαία τάξη η οποία μπήκε στο φορολογικό στόχαστρο εκείνη την εποχή.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης εξετέθη και προσφάτως, όταν, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, έσπευσε να συγχαρεί τη συμμαχία των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων δυνάμεων, της οποίας ηγείται ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ο οποίος τέσσερα χρόνια νωρίτερα σε τηλεοπτική συνέντευξη ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε το λόγο του λαού, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του. Μάλιστα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου του γαλλικού δικτύου BFMTV απάντησε ότι: Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε τον λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας». 

Οι εκλογές έρχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από ιδεολογική ταυτότητα. Αλλά η εξεύρεση αυτής αποτελεί μείζον θέμα και πιθανότατα άλυτο..

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ