Ο μανδύας της νομιμότητας

thleorash kameraΚόντρα σε κάθε λογική η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδείξει τις μοναδικές αριστερές πεποιθήσεις της οι οποίες αφορούν τον απόλυτο έλεγχο στο χώρο της τηλεόρασης.

Ο μαγικός αριθμός “4”, που διάλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, μόνο τυχαίος δεν είναι.

Αναμφισβήτητα κανείς δεν επιθυμεί την ασυδοσία στην ενημέρωση, ούτε βεβαίως τον υπέρογκο δανεισμό των καναλιών, αλλά το “συμμάζεμα” θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον περιορισμό των αδειών αλλά με την υποχρέωση των καναλιών να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να προβλέπεται η παύση λειτουργίας του καναλιού.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε αρχικά η “απομάκρυνση” του Εθνικού Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο είναι Ανεξάρτητη Αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποκλειστικά αρμόδια και για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την κατακραυγή πολλών και έγκυρων συνταγματολόγων. Στη συνέχεια, όμως, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των νέων καναλαρχών, η κυβέρνηση θα “επαναφέρει” σε λειτουργία το ΕΣΡ για να εγκρίνει κι επίσημα τις αποφάσεις που θα ληφθούν από αυτήν νομιμοφανώς.

Τα παρατράγουδα βέβαια ξεκίνησαν μόλις 24 ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης των αδειών, όταν ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοιχτό, παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

Ο κύριος Καλογρίτσας, βεβαίως, μόνο άγνωστος δεν είναι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, δεδομένου ότι η εταιρεία Τοξότης, που ανήκει τον κύριο Καλογρίτσα, έλαβε μέρος σε συγχώνευση πολλών εταιρειών, τέθηκε επικεφαλής του σχήματος και εξαγόρασε την εταιρεία Μέδουσα, όπως ακριβώς μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πάτερα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

Προφανώς ο Πρωθυπουργός δεν αναφερόταν στη δική του κυβέρνηση όταν δήλωνε πριν από δύο ημέρες στην Real News : «Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες μέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό. Αλλά δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής, ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο. Και αν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια, τώρα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως είπε και ο Ηλίας Ηλιού "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”»

Κάποιος πρέπει να αναφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι φορώντας τον μανδύα της νομιμότητας δεν γίνεσαι και νόμιμος...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS