"Ο μπακαλόγατος"

"Ο μπακαλόγατος"

Θυμάστε τον αείμνηστο Χατζηχρήστο στην ταινία “ο μπακαλόγατος”; Αυτό ακριβώς θύμισε ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός, αναφερόμενος σε νέο νόμο, που θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα και ο οποίος θα προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας σταθμών έως ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες βάσει του νόμου 4319/2015, έκανε έναν υπολογισμό για το ετήσιο κόστος της βεβαίωσης.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν κυριολεκτικά “μπακάλικου”: Υπολόγισε το συνολικό ποσό που θα λάμβανε από τη δημοπράτηση των “4” αδειών, δηλ. 250 εκατ. ευρώ, το οποίο διαίρεσε με 10, που είναι τα έτη στα οποία είχε υπολογίσει ότι θα αποπληρωνόταν το ποσό αυτό, και το αποτέλεσμα ήταν ότι θα πρέπει να λαμβάνει 25 εκατ. ευρώ ετησίως από τα ήδη υπάρχοντα κανάλια ή από κάποια που μπορεί να επιθυμούν να εκπέμψουν, χωρίς να υπολογίσει στην περίπτωση αυτή τον μαγικό αριθμό «4».

Μην λησμονούμε επίσης ότι ο Ιβάν Σαββίδης, εξερχόμενος από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, δήλωσε: «Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά, εκπλήρωσα την αποστολή μου». Ουσιαστικά ο υποψήφιος καναλάρχης είχε παραδεχθεί ότι έπαιξε το ρόλο του “λαγού” προκειμένου, για το καλό της χώρας, να ανέβει το ποσό των αδειών.

Είχαμε λοιπόν το φαινόμενο, το ίδιο “προϊόν” ο ένας επιχειρηματίας να το πληρώσει 45 εκατ. ευρώ και ο άλλος 75 εκατ. ευρώ. Αυτό μόνο ως τζόγος μπορεί να χαρακτηριστεί, και όχι ως πολιτική ενός οργανωμένου και δημοκρατικού κράτους.

Αυτό λοιπόν το ποσό θεώρησε ο κ. Παππάς, μετά από “ενδελεχή ανάλυση” των δεδομένων και των πρακτικών σε άλλες χώρες του εξωτερικού, να ανακοινώσει ως κόστος της προσωρινής βεβαίωσης λειτουργίας των καναλιών, και όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός ... “τόσα σου λείπουν;”

Ο κ.Παππάς μίλησε ακόμα και για την πίεση που άσκησαν τα υπόλοιπα κόμματα στους δικαστικούς λειτουργούς, ξεχνώντας βεβαίως την ωμή παρέμβαση του κόμματός του, μέσω της εφημερίδας Αυγής, στον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

Η κυβέρνηση καταρρέει και η πτώση αυτή πραγματοποιείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχοντας χάσει κάθε αίσθηση της θέσης την οποία υπηρετεί, επιτέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέροντας ότι: «Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε λίγες ημέρες νωρίτερα ότι ο νόμος για τα ΜΜΕ, δεν είναι “νόμος Παππά” αλλά νόμος της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης.

Η απόφαση του ΣτΕ θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, όχι γιατί επηρεάζει τη λειτουργία της χώρας, αλλά διότι αποδεικνύει την προχειρότητα “μπακαλόγατου” με την οποία αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του, τη διακυβέρνηση της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS