Ο Αλέξης και ο Χουντίνι

Ο Αλέξης και ο Χουντίνι

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στην πολιτική που ακολούθησε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα, προσπαθώντας να καταγράψουν τις αποτυχημένες πολιτικές επιλογές του ως προαποφασισμένες πολιτικές κινήσεις ενός μεγάλου αριστερού ηγέτη.

Η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκει ακόμη μία φορά την χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Η κυβέρνηση, ενώ κατόρθωσε, λόγω των αριστερών “πεποιθήσεων” της, να ψηφίσει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας, δεν κατόρθωσε να πείσει τους δανειστές ότι θα τα εφαρμόσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της διασφάλισης εφαρμογής του μνημονίου, οι δανειστές να μας ζητούν να συμφωνήσουμε σε προκαταβολικά μέτρα.

Η κοινή γνώμη διχάζεται καθημερινά και πολλές είναι οι φωνές που δηλώνουν υπέρ της εξόδου της χώρας από το Ευρώ, χωρίς, όμως, να γνωρίζουν τί πραγματικά σημαίνει αυτό. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι απλώς θα πληρώνουμε με δραχμές, θα είναι λίγο πιο ακριβά τα προϊόντα που θα εισάγουμε, η Τράπεζα της Ελλάδος θα “κόψει” χρήματα και μετά από κάποια χρόνια θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν.

Ο ΣΕΒ, σε ανάλυσή του για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα το Grexit, σημειώνει ότι το χρέος είναι απαιτητό σε Ευρώ και, εάν δεν εξυπηρετείται κανονικά, η χώρα μας θα απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα.

Σε περίπτωση Grexit και μετατροπής του ενεργητικού και του παθητικού των τραπεζών σε ένα νέο υποτιμημένο νόμισμα, επειδή το χρέος των τραπεζών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθεί να αποτιμάται σε Ευρώ, οι τράπεζες θα εμφανίσουν αρνητική καθαρή θέση, ή διαφορετικά, θα πτωχεύσουν και θα κρατικοποιηθούν με την εκτύπωση χρήματος από τον Χολαργό.

Και όλα αυτά θα συμβούν σε ένα περιβάλλον υπερπληθωρισμού, καθώς το εκδοτικό προνόμιο της Τράπεζας της Ελλάδος θα ενεργοποιηθεί κατά το δοκούν, και για να αποκατασταθούν οι «αδικημένοι των Μνημονίων», αλλά και στο πλαίσιο άσκησης «κοινωνικής πολιτικής» κατά τα πρότυπα της Βενεζουέλας, καταλήγει η ανάλυση του Συνδέσμου για το ενδεχόμενο Grexit.

Όλο αυτό το θολό τοπίο -με τον κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή- θέλουν να το εμφανίζουν τα δημοσιεύματα ως πρωταρχική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα: Επειδή η κοινωνία πριν από δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη για την έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ, έπαιξε με μαεστρία το ρόλο του στους δανειστές, ώστε να οδηγήσει την κοινωνία να αποζητά το Grexit και στο τέλος να “επιτύχει” τον αρχικό του στόχο.

Αυτό βέβαια είναι απλά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μια και ούτε ο Χουντίνι δεν θα μπορούσε να μετατρέψει την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ σε προκαθορισμένο σχέδιο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν μυθεύματα με μοναδικό σκοπό την αλλαγή του κλίματος στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και την ανατροπή του κακού κλίματος για την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ