Νέα Δημοκρατία ... η επόμενη ημέρα

nea dimokratia

του Μάνου Καμπανέλλη

Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε 24 ώρες μία απίστευτη εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία. Μερίδα βουλευτών –συγκεκριμένης ιδεολογικής απόκλισης- στοχοποίησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατηγορώντας τον για λάθος επικοινωνιακή πολιτική, ότι κακώς είχε συναινετικό προφίλ και ότι έπρεπε να είναι επιθετικός απέναντι στην πολιτική 7μηνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή, ανέβασε στο facebook μία δήλωση με πολλά νοήματα, συγκεκριμένα έγραψε:
“Στην έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου στα ΝΕΑ, η ΝΔ κατέγραφε εκλογική επιρροή 19,1%. Αυτήν την ταλαιπωρημένη από τα κηρύγματα των ακροδεξιών παραφυάδων παρέλαβε ο Βαγγέλης. (Για να μη πούμε για την ώρα τι άλλο δεν παρέλαβε....) Κι αυτή τη ΝΔ κατάφερε να αναστυλώσει. Ας αφήσουν λοιπόν τα κολπάκια και τα ύπουλα μαχαιρώματα με στομωμένα μαχαίρια οι γνωστοί σώγαμπροι και κατά περίσταση αλεξιπτωτιστές.”

Μάλλον όλοι αυτοί δεν σκέφτονται ή δεν θέλουν να σκεφθούν ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Αλήθεια,

- πού βρισκόταν η ΝΔ στις αρχές Ιουλίου;
- σε πόσες δημοσκοπήσεις έφτανε το 20%;
- ποιοι οι υπεύθυνοι για την πτώση αυτής της ΝΔ;
- ποιοι οι υπεύθυνοι, που, παρά την πολιτική δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τα ίδια με χειρότερους όρους, δεν κατάφερνε να φέρει πίσω ψηφοφόρους;
- υπήρχε αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, πριν την ανάληψη της προεδρίας από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη;

Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται από τη σύντομη μνήμη που διαθέτουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, πολύ περισσότερο μάλιστα τα στελέχη και οι φίλοι της ΝΔ, την ανυπαρξία του κόμματος πριν αναλάβει το τιμόνι, έστω και προσωρινά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σίγουρα, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί τη ΝΔ, ειδικά λόγω των δημοσκοπήσεων που δημιούργησαν ελπίδες, όχι μόνο για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά και για μία πιθανή νίκη, της ανύπαρκτης μέχρι πριν από δύο μήνες, ΝΔ.

Σήμερα, ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, η έναρξη των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Οι ψίθυροι αριστερά και δεξιά, λένε, πού θα βρεθεί ένας ικανός σαραντάρης ώστε να μπορέσει να “χτυπήσει” τον Αλέξη Τσίπρα. Ας υπενθυμίσουμε την σωστή παρατήρηση που είχε γραφεί σε άρθρο στο ΒΗΜΑ –αναφορικά με το νέο και το παλιό- ότι για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μετά την πτώση της χούντας, τον Καραμανλή που πλησίαζε τα 70 έφεραν και όχι τους ...Ντουράν – Ντουράν.

Στις εκλογές αυτές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ, πρέπει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην μορφή του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ μπορεί να συνεργάστηκε αναγκαστικά με το ΠΑΣΟΚ, που είχε ως αποτέλεσμα την ταύτισή της με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, μπορεί να πέρασε τους επαχθείς όρους του δεύτερου μνημονίου, αλλά ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει ως ένα μεγάλο κόμμα.

Το 28%, ακόμα και στα χειρότερα της ΝΔ, αποδεικνύει, την ύπαρξη μίας βάσης ψηφοφόρων που ψηφίζουν τη ΝΔ για αυτό που είναι και όχι για μία μετάλλαξη που θα μπορούσε, ευκαιριακά να χτυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει αποδείξει την πολιτική υπευθυνότητα με την οποία, σε δύσκολες καταστάσεις, έχει χειριστεί τα εθνικά θέματα. Ας μην ξεχνάμε τον Κώστα Καραμανλή που μιλούσε για λιτότητα κόντρα στο “λεφτά υπάρχουν”, ας μην ξεχνάμε τη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δύο χώρους οι οποίοι πολιτικά δεν είχαν καμία σχέση με τη ΝΔ και βέβαια να μην ξεχνάμε τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην βγει η χώρα από το ευρώ, παρά τις ύβρεις επί μακρόν από το σημερινό πρωθυπουργό.

Θα είναι τραγικό λάθος, η ΝΔ να προσπαθήσει να επιλέξει έναν αρχηγό σαν τον Αλέξη Τσίπρα, διότι ο σημερινός πρωθυπουργός προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο, ο οποίος με το ζόρι λάμβανε το 3% των Ελλήνων ψηφοφόρων και απλώς εκμεταλλεύτηκε τη χρονική στιγμή, με ψεύτικες υποσχέσεις, όπως το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, για να ανέλθει στην εξουσία.

Η ΝΔ, χρειάζεται έναν αρχηγό, έμπειρο, ο οποίος να κινείται στον κεντροδεξιό χώρο, όπου ανήκει και το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά με πολιτικό εκτόπισμα τέτοιο, ώστε όχι μόνο να έχει την ικανότητα να προσελκύσει νέους ανθρώπους, αλλά να διατηρήσει και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS