Η ατομική ευθύνη

Η ατομική ευθύνη

Με το νέο πρόσφατο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, η χώρα πέρασε στο δεύτερο στάδιο των μέτρων που αφορούν στην αντιμετωπίση της πανδημίας. Όμως, η αρχική χαλάρωση των μέτρων δεν μετέφερε απλώς την χώρα σε μία άλλη φάση λειτουργίας του κράτους και σε μία προσπάθεια σταδιακής επιστροφής στην ανασταλείσα κανονικότητα.

΄Εκτοτε η χώρα πέρασε και πολύ περισσότερο περνάει σήμερα που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, από την συλλογική ευθύνη που λειτούργησε άψογα, χάρις στην εμπιστοσύνη που ενέπνευσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στους πολίτες, στην ατομική ευθύνη. Η οποία είναι και το δυσκολότερο στάδιο, καθώς δεν θα λειτουργεί η λεγόμενη «ψυχολογία του όχλου» που ο ένας ακολουθεί το παράδειγμα του άλλου, μια και ο φόβος των πολλών περνάει και στους λίγους αντιδρώντες.

Πλέον ο καθένας ατομικά αναλαμβάνει την ευθύνη όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους. Κυρίως δε η ευθύνη αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη διότι η όποια παρασπονδία από την λογική θα επαναφέρει σκληρότερα μέτρα και τότε οι ανέμελοι και ανεύθυνοι θα έχουν πάρει στο λαιμό τους, τους λοιπούς ευσυνείδητους. Και κάτι ακόμη χειρότερο. Οι πολίτες που στην συντριπτική τους πλειοψηφια εμπιστεύονται, όπως απέδειξαν με την στάση τους, την κυβέρνηση μπορεί να υπακούσουν και στην νέα λήψη μέτρων. Όμως η επανάληψή τους και η αναστολή της κανονικότητας, όπως το προηγούμενο δοάστημα, θα έχει αποδεκατίσει την οικονομία και κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν στην χώρα μας την συντριπτική πλειοψηφία.

Τώρα θα φανεί η συνέπεια ενός εκάστου και η θυσία του εγώ στο εμείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ