Η πολιτική υποκρισία δεν έχει τέλος

pappas nikos 3Ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, σε χθεσινή του συνέντευξη στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, συνέχισε την πολιτική της υποκρισίας που διακρίνει τα στελέχη της κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης.

Ο στενότερος ίσως συνεργάτης του πρωθυπουργού, προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφασή του για την έκδοση μόνο 4 αδειών αναφέροντας: ”Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο”.

Είναι γνωστό πλέον, ότι ο αριθμός “4” ήταν δημιουργία του υπουργού επικρατείας, διότι όλες οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους φορείς, αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Μελέτη που υλοποιήθηκε, κατόπιν παραγγελίας της Digea Α.Ε., είχε ως αντικείμενο τον αριθμό και τη χωρητικότητα των πολυπλεκτών ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής. Την μελέτη ανέλαβε ένας επιστήμονας με διεθνές κύρος, ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, ο οποίος διευθύνει ένα από τα πιο σημαντικά ερευνητικά εργαστήρια της υφηλίου. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι, ένας πολυπλέκτης DVB-T που εκπέμπει σύμφωνα με τον ισχύοντα χάρτη συχνοτήτων υποστηρίζει τουλάχιστον 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (HD) ή 10 απλής (SD). Ως εκ τούτου, στους 4 πολυπλέκτες που διαθέτει σήμερα η DIGEA για την εκπομπή ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μπορούν να χωρέσουν συνολικά 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (HD) ή 40 απλής (SD).

Στην προσπάθειά του το υπουργείο να ισχυροποιήσει την άποψή του σχετικά με τον αριθμό των αδειών, ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας να εκπονήσει μελέτη σχετικά με το ίδιο θέμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας δεν εξειδικεύεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα αποτελέσματα της “κατά παραγγελίαν” μελέτης εξέπληξαν τον κ. Παππά, διότι στην μελέτη γίνονται αναφορές στα προβλήματα του ισχύοντος χάρτη συχνοτήτων και σημειώνονται προτάσεις για τον σχεδιασμό και την υιοθέτηση ενός νέου χάρτη συχνοτήτων ο οποίος θα προβλέπει μόνο 4 πολυπλέκτες με εθνική κάλυψη. Οι πολυπλέκτες αυτοί με το νέο πρωτόκολλο προδιαγραφών το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι το 2020 θα μπορούν να μεταφέρουν 12 εθνικά προγράμματα υψηλής ευκρίνειας με την τρέχουσα τεχνολογία και 72 με τις μελλοντικές τεχνολογίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί για μαζική διανομή (DVB-T2 + HEVC).

Η κυβέρνηση επέλεξε ως άλλος “Ερντογάν” τον αριθμό των αδειών, όχι βεβαίως διότι την ενδιαφέρει το οικονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται από τον υπέρογκο –και πολλές φορές αδικαιολόγητο και μη επαρκώς εξασφαλισμένο- δανεισμό των καναλιών από τις τράπεζες αλλά γιατί με τον τρόπο αυτό θα έχει μόνο 4 κανάλια σε πανελλαδική εμβέλεια και βεβαίως τη δημόσια τηλεόραση με 3 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Αναμφισβήτητα η ισχυροποίηση της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τον εγχώριο τηλεοπτικό ανταγωνισμό θα είναι όφελος για την κυβέρνηση. Μία ΕΡΤ, η οποία, από την ημέρα που "ξανάνοιξε", παραπαίει ανάμεσα στα μονοψήφια νούμερα.

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουν τα ψέματα και οι φανφάρες του παρελθόντος. Δεν έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που ήρθαν στην κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ήθελαν να καταργήσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τα προνόμια των βουλευτών, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα προνόμια αυτά αλλά με τροπολογία καταργήθηκε το όριο στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια και προβλέφθηκε ότι αυτοί οι συνοδοί θα δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό αξιωματούχο που συνοδεύουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ