Η αξιολόγηση κλείνει … οι Έλληνες “γονατίζουν”

ellhnikh koinonia peinaΗ κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα, έχει στηρίξει πολλές ελπίδες της για την ανατροπή του κακού κλίματος που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της, στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τι σημαίνει, όμως, κλείσιμο της αξιολόγησης; Είναι επιτυχία ή “αποτυχία” της σημερινής κυβέρνησης;

Η κυβέρνηση Σαμαρά, στις αρχές του 2014 εργαζόταν πυρετωδώς για τη νομοθέτηση όλων αυτών που η Τρόικα επέβαλλε, με απώτερο σκοπό το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η σημερινή κυβέρνηση (τότε αντιπολίτευση) μαχόταν “ηρωικά” κατά των μέτρων που έφερνε η κυβέρνηση, “προσπαθώντας” να προστατέψει την κοινωνική αδικία που δεχόταν η ελληνική κοινωνία.

Ας μην λησμονούμε ότι το 2014, ιδιαιτέρως κατά το δεύτερο εξάμηνο, η εμπορική κίνηση στη χώρα άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά κάπως πιο σταθερούς ρυθμούς αύξησης, μετά από το 2009 και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λόγω της σφοδρής αντιπολιτευτικής επίθεσης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, και μπροστά στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, επέλεξε από τον Ιούνιο του 2014, το πάγωμα της επιβολής και νομοθέτησης νέων μέτρων με στόχο την πολιτική του επιβίωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ελπίδας του κλεισίματος της “πολυπόθητης” αξιολόγησης.

Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία τελικά έκανε όλες τις “χάρες” του Βερολίνου και αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης τους, πλησιάζει κοντά και μάλλον είναι θέμα ημερών να κλείσει την αξιολόγηση.

Ποια όμως είναι η επιτυχία για την οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο θα περηφανεύονται; Μήπως η επιβολή μέτρων που η Νέα Δημοκρατία ούτε διανοήθηκε να φέρει προς ψήφιση;

Μήπως όλα αυτά που κατηγορούσε ο Αλέξης Τσίπρας τα έπραξε κατά τον χειρότερο τρόπο;

Ας μην λησμονούμε τη δήλωση Μοσκοβισί, πριν από λίγες ημέρες, στο προσωπικό του blog: “Ανεξάρτητα από τις διαθέσεις που τρέφει κανείς για τον Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι κατάφερε να οδηγήσει την (κοινοβουλευτική) πλειοψηφία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προς την υιοθέτηση δύσκολων μέτρων”.

Εν κατακλείδι, το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει αξία για την είσπραξη των χρηματικών δόσεων που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση των οικονομικών υποχρεώσεών της. Είναι αλήθεια ότι ένα μέρος των χρημάτων που θα λάβουμε ως χώρα, θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της οικονομίας, και όχι μόνο για την αποπληρωμή δανείων, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, για να κλείσει η αξιολόγηση, υποχρεώθηκε να “γονατίσει” όλη η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο η κυβέρνηση, υπογράφοντας τα συγκεκριμένα μέτρα.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης στον Έλληνα πολίτη αποφέρει μόνο άμεσους και έμμεσους φόρους και αύξηση του κόστους ζωής.

Τι θα γίνει, όμως, με την αξιολόγηση όταν η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει τους φόρους που αναμένει;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ