Η αριστερή ιδεολογία …

syriza xronosΜετά από τόσα χρόνια παρουσίας των αριστερών ιδεαλιστών, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, διαπιστώνουμε τη “βαθιά πίστη” στην ιδεολογία των περισσότερων εξ αυτών, οι οποίοι εδώ και χρόνια αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκοντες στον αριστερό χώρο, πάντα με το εύκολο “κατηγορώ”, χωρίς υλοποιήσιμες προτάσεις.

Ο πρόλογος μπορεί να φωτογραφίζει τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά καταδεικνύει και μία άλλη πτυχή της “πρώτης φοράς αριστεράς” στη διακυβέρνηση της χώρας.

Συζητώντας πριν από λίγες ημέρες με αριστερό “ιδεαλιστή” γιατρό για την οικονομική κατάσταση της χώρας, μου ανέφερε ότι, στην περίπτωση που, λόγω της πολιτικής αστάθειας, γίνονταν εκλογές, θα ξαναψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Όταν του ζήτησα να μου αιτιολογήσει τη συνειδητή επιλογή επιβράβευσης της σημερινής κυβέρνησης -ενώ κατ’ ουσίαν δεν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα διακυβέρνησή της-, μου ανέφερε ότι θα ξαναψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ διότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος που συνέταξε (και ψήφισε μόλις χθες) η κυβέρνηση ορίζει ότι, όσοι επαγγελματίες έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ θα πληρώνουν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Οπότε τον συγκεκριμένο, ως γιατρό που επιλέγει την οδό των αδήλωτων εισοδημάτων και το βασικό του έσοδο λαμβάνεται “μαύρο”, τον “συμφέρει”.

Από όταν ήμουν παιδί θυμάμαι να κατηγορούνται η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και οι δεξιοί ως ψηφοφόροι χωρίς αρχές, χωρίς πιστεύω, χωρίς ιδεώδη, ως μόνο διεφθαρμένοι και συμφεροντολόγοι.

Μέσα σε ένα χρόνο, οι αριστεροί κυβερνώντες αλλά και οι ψηφοφόροι τους απώλεσαν τον μανδύα του ιδεαλιστή και επέλεξαν τον μανδύα, όχι του πραγματιστή, αλλά του προσωπικού κέρδους, αδιαφορώντας για την κοινωνία και τα προβλήματά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ