Γιατί υστερεί ο Αλέξης Τσίπρας

Γιατί υστερεί ο Αλέξης Τσίπρας

Μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και το μόνο ερώτημα που κυριαρχεί είναι ο ακριβής χρόνος των εκλογών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της διακρίνονται για την εποικοδομητική γι΄ αυτούς φαντασία τους καθώς θεωρούν ότι θα είναι το πρώτο κόμμα ήδη από την πρώτη κάλπη. Τα όνειρα ούτε απαγορεύονται ούτε φορολογούνται.

Αφού κατά κάποιο τρόπο ξεμπέρδεψε η κυβέρνηση με την πανδημία της ήλθε στη συνέχεια ο …ντουβρουτζάς της ενεργειακής κρίσης που και αυτόν τον αντιμετώπισε με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βλέπουν λ.χ. στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το όχι ευκαταφρόνητο ποσό που αφαιρείται από αυτά που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής και τα επωμίζεται το κράτος.
Ας λάβουμε υπόψιν κατ’ αρχάς  τα πρόσθετα  μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση όπως αύξηση των συντάξεων, που ήταν καθηλωμένες και μειωμένες εδώ και δέκα χρόνια και μία σειρά φορολογικών μειώσεων και καταργήσεων όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την αύξηση για μία ακόμη φορά του κατώτατου μισθού. Σε αυτά να συνυπολογίσουμε και τα όσα μέτρα προηγουμένως έχει λάβει, στην προηγούμενη πανδημική κρίση, για την αποκατάσταση των ζημιών στις επιχειρήσεις και των απωλειών στο εισόδημα των εργαζομενων, βλέπουμε ότι δεν έχει αφήσει στο έλεος των εξωγενών γεγονότων που μας έπληξαν την ελληνική κοινωνία. Η οποία τα λαμβάνει και αυτή υπόψιν. Αν δεν τα ελάμβανε:

-Οι πολίτες δεν θα προτιμούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα για πρωθυπουργό
-Οι πολίτες δεν θα έλεγαν σε όλες τις δημοσκοπήσεις γενικώς όταν τους ετίθετο το σχετικό ερώτημα ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα
-Δεν θα αντιπροσώπευε η Νέα Δημοκρατία στην πλειοψηφία των ερωτωμένων το Κέντρο που ως γνωστόν είναι ένας χώρος που αναλόγως προς τα που τα μέλη του μετακινούνται εκλογικά, αναδεικνύει τις κυβερνήσεις.

Να το πούμε με απλά λόγια που είναι βέβαιο ότι δεν αρέσουν στον κ. Τσίπρα και, δικαιολογημένα. Η κυβέρνηση έχει εδραιώσει την πολιτική κυριαρχία της σε  ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που συνιστά την μεσαία τάξη που επλήγη βάναυσα στα χρόνια της κρίσης. Και που συμπίπτει με τον μεσαίο χώρο που είχε αποτελέσει παλαιότερα το εκλογικό ατού της Νέας Δημοκρατίας. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS