Ευκαιρία για αλλαγή

Ευκαιρία για αλλαγή

Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα προβλήματα και καλείται να λύσει αδυναμίες λειτουργίας της χώρας πολλών ετών. Η διαχείριση της κυβέρνησης για τον κορονοϊό σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι πραγματικά εξαιρετική και η ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση λειτουργεί συστηματικά λαμβάνοντας μέτρα που αναμφισβήτητα είναι στο σωστό δρόμο. 

Από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί ότι η οικονομία της χώρας μας είναι εξαρτημένη στο μεγαλύτερο βαθμό από τον τουρισμό και δεν είναι παράλογο όταν για το 2019 είχαμε έσοδα από τουριστικές υπηρεσίες ύψους 18,1δις ευρώ. Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο που πλήττει την παγκόσμια οικονομία το οποίο λέγεται κορονοϊός κανείς δεν θα μπορούσε να το έχει προβλέψει ή να είναι προετοιμασμένος για μία τέτοιου μεγέθους οικονομική καταστροφή. Αυτό όμως που θα μπορούσε να περιμένει είναι ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να συμβεί ένα «ατύχημα» το οποίο θα έβγαζε, έστω για ένα μικρό διάστημα, τη χώρα μας από τον τουριστικό χάρτη.

Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί επιστήμονες για την εξέλιξη της ασθένειας, κατά τη θερινή περίοδο θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εξαλειφθεί. Επίσης, και να μην έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα, η χώρα μας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει κλειστά τα σύνορα της από και προς τις χώρες που θα συνεχίσουν να έχουν ακόμη περιστατικά για την ασφάλεια των πολιτών της. Άρα η οικονομική ζημιά στον τουρισμό είναι αναπόφευκτη και θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Αναμφισβήτητα η σημερινή κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί το θέμα αυτό και ίσως είναι η ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι ως χώρα δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό και στη ναυτιλία αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τα κίνητρα και οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων εταιρειών, όχι μόνο παροχής υπηρεσιών, αλλά και για τη δημιουργία προϊόντων με τα ποιοτικά εκείνα στοιχεία που να μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα νέο έσοδο για τη χώρα μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ