Άρχισε η αμφισβήτηση ...

Άρχισε η αμφισβήτηση ...

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την μηδενική ανάπτυξη του 2016, κλυδωνίζει την ελληνική κυβέρνηση. Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβούλιου, ο πρωθυπουργός εξετέθη ανεπανόρθωτα όταν στην εισαγωγική του εισήγηση αναφέρθηκε στο θετικό πρόσημο ανάπτυξης, έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης, με το οποίο η χώρα θα αφήσει πίσω τη λιτότητα και θα προχωρήσει στο στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ως το «πιο σημαντικό και πιο κρίσιμο έργο που καλείται αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει».

Το πρόβλημα της κυβέρνησης πλέον εντοπίζεται κυρίως στο εσωτερικό της. Μπορεί, για πρώτη φορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αρχίζει να είναι η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων, και αυτό βεβαίως είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εκλογικό στοιχείο, αλλά η εσωτερική αντιπολίτευση είναι αυτή που αργά η γρήγορα θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε εκλογές.

Διότι, ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν γνώριζε τα στοιχεία τα οποία θα ανακοίνωνε η ΕΛΣΤΑΤ ή ότι, ενώ γνώριζε, δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό;

Σε σημερινή συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κος Τζανακόπουλος, σε ερώτηση που του ετέθη από τους δημοσιογράφους, σχετικά με τον εάν εγνώριζε ο υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πριν το υπουργικό συμβούλιο, απάντησε ότι πρέπει να ερωτηθεί ο κος Τσακαλώτος. Μία απάντηση η οποία δεν είναι δυνατόν να δίδεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας ενώ προδίδει συγχρόνως και την έλλειψη συνεργασίας του Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εξαρχής είχε εναντιωθεί στην αδυναμία υποστήριξης των “κόκκινων γραμμών” που η κυβέρνηση είχε θέσει, και συχνά δήλωνε ότι, εάν δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους, θα αποχωρήσει. Επίσης, δεν φαίνεται ποτέ να ξεχνάει ότι, πριν από αυτόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ήταν ισχυρός συνεργάτης του πρωθυπουργού, τελικά απομακρύνθηκε εν μια νυκτί, και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί να συμβεί και στον ίδιο.

Εκτός όμως του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, ηγείται της ομάδας των “53” στο εσωτερικό του κόμματος, και άλλοι βουλευτές αντιδρούν στις επιλογές του πρωθυπουργού και με δηλώσεις τους φανερώνουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Η “καλή” εποχή για την κυβέρνηση πέρασε, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν δειλά δειλά να αναζητούν νέες πολιτικές συνεργασίες. Ας μην λησμονούμε ότι, μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, άνοιξε την πόρτα σε πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, πρόταση η οποία αναμφισβήτητα βρίσκει πολλούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνους, δεδομένου ότι με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν, ακόμα και εάν το κατηγορούν. Όπως επίσης, “βομβαρδίζει” σε κάθε ευκαιρία τον έτερο συνεργάτη στην κυβέρνηση, Πάνο Καμμένο, θυμίζοντας στα στελέχη του κόμματός του, ότι ήταν μία αναγκαία συνεργασία που πλησιάζει στο τέλος της.

Η κυβέρνηση βάλλεται από το τέρας που δημιούργησε, καθότι τα πολλά ψέματα των στελεχών της, σε συνδυασμό με τα άσχημα οικονομικά στοιχεία, δεν δημιουργούνε προσδοκίες πολιτικής ανάκαμψης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ