Από την αρχή μέχρι το τέλος

Από την αρχή μέχρι το τέλος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, πορεύθηκε με μοναδικό στόχο την παραμονή του στην εξουσία. 

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, πιστεύοντας ότι θα χορέψει την Ευρώπη «φόρτωσε» τον έλληνα πολίτη με 80δις ευρώ, λόγω της αδυναμίας του για διαπραγμάτευση. Εν συνεχεία ήλθαν τα Capital Control τα οποία κυριολεκτικά «βούλιαξαν» όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες απώλεσαν κάθε στοιχείο αξιοπιστίας στο εξωτερικό, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός ζήτησε  συγνώμη για τα λάθη που έκανε το προηγούμενο εξάμηνο, δηλώνοντας απειρία. Στην πραγματικότητα κατόρθωσε να κερδίσει έξι μήνες ακόμη εξουσίας, λόγω του ότι η πρηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήταν ακόμη νωπή, και η κοινωνία δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του εμπαιγμού. 

Από το Σεπτέμβριο του 2015 και μετά ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη μέθοδο της απόλυτης υποταγής σε Ευρώπη και Αμερική, υλοποιώντας χωρίς ουδεμία αντίρρηση, τις επιλογές των δανειστών μας. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα φορτώθηκε ενάμιση μνημόνιο ακόμα, δεσμεύτηκε για εποπτεία μέχρι το 2060 και αυξήθηκε η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές, προκαλώντας κυριολεκτικά σοκ στην αγορά. 

Οι επενδύσεις μηδενίστηκαν, η φοροδιαφυγή ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη, και η μικρομεσαία τάξη κυριολεκτικά «γονάτισε» από τη φορολογία. Δεν είναι υπερβολή το να ισχυριστούμε ότι όποια επιχείρηση δεν φοροδιαφεύγει, δεν μπορεί να επιβιώσει. Καθημερινά βλέπουμε νέες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα, να καταφεύγουν στη λύση της δημιουργίας μίας εταιρείας στη Βουλγαρία ή σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Παράλληλα η κυβέρνηση μείωσε μόνο τον τελευταίο χρόνο τις δημόσιες επενδύσεις κατά 2,2δις ευρώ, με μόνο στόχο τη δημιουργία ενός υψηλού πλεονάσματος, το οποίο σήμερα, λίγες μέρες πριν τις ευροεκλογές και λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιείται καθαρά για προεκλογική εκμετάλλευση της κοινής γνώμης. Είκοσι ακριβώς χρόνια έχουν περάσει από το γνωστό «Τσοβόλα δώστα όλα» και σήμερα βλέπουμε το «Ευκλείδη δώστα όλα». Σε κάθε περίπτωση η ζημιά στην οικονομία είναι τεράστια, διότι εκτός της εξαφάνισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάθε πιθανότητας προσέλκυσεις ξένων επενδυτών, ο Αλέξης Τσίπρας εγκλωβίζει και τη νέα κυβέρνηση, αφήνοντας πίσω του μία οικονομία διαλυμένη. Μπορεί να υπάρχει ένα μαξιλάρι μικρού πλεονάσματος, το οποίο όμως παρήχθη με βίαιο τρόπο, χωρίς πρόγραμμα και επενδύσεις, έχοντας κοντόφθαλμο στόχο, τη χρησιμοποίηςή του στις επερχόμενες εκλογές.

Εκτός όμως των φορογικών μέτρων, το καλό παιδί της δύσης, αποφάσισε να παραχωρήσει γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες Σκοπιανούς, ευελπιστώντας στην υποστήριξή του από το εξωτερικό. Ίσως αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο το οποίο δεν υπολόγισε μέσα στην παραζάλη της εξουσίας, θεωρώντας ότι η λύση στην ονομασία των Σκοπίων, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είχε τόσο υψηλό πολιτικό κόστος. Ίσως η ισχνές αριστέρες ρίζες του και οι προσωπικές του εμπειρίες, τον έκαναν να πιστέψει ότι οι έλληνες δεν θα έδιναν την αρμόζουσα σημασία, σε ένα θέμα που όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος ουδέποτε έβαλαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, αλλά και όσοι ακόμη σύντροφοί του της λεγόμενης αριστεράς τον ακολουθούνε, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κινήθηκαν εξαρχής με μοναδικό σκοπό την εξουσία χωρίς κανένα στοιχείο ευθύνης απέναντι στην πατρίδα. Στηρίζονται σε έναν αριθμό ανθρώπων που κυριολεκτικά στρουθοκαμηλίζουν λέγοντας ότι όλα είναι ίδια, χωρίς καμία γνώση για της συνέπειες της επιλογής τους, και επιλέγουν τον εμπαιγμό τους από τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ. 

Είναι βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει με τα πιο μελανά χρώματα την τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την αρχή μέχρι και το τέλος της θητείας τους πορεύτηκαν χωρίς ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS