Μια από τις θρυλικότερες εμφανίσεις του 20ού αιώνα: Η Νταϊάνα με το μπλε φόρεμα, άναυδος ακόμη και ο Κάρολος

Μια από τις θρυλικότερες εμφανίσεις του 20ού αιώνα: Η Νταϊάνα με το μπλε φόρεμα, άναυδος ακόμη και ο Κάρολος

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο διάσημα ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα και μια από τις θρυλικότερες εμφανίσεις της.

Ο λόγος φυσικά για το μπλε βελούδινο φόρεμα που σχεδίασε ο Victor Edelstein κι ενώ αρχικά η πριγκίπισσα Diana το είχε δει σε μπορντό, ζήτησε από τον διάσημο couturier μια midnight blue εκδοχή του.

Εκείνος το έφτιαξε και η Νταϊάνα το έβαλε σε δείπνο που παρέθεσε ο Ρόναλντ Ρίγκαν προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας στον Λευκό Οίκο το 1985.

Ηταν τότε που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδωσε το χέρι της στον Τζον Τραβόλτα και οι δυο τους χόρεψαν στο ballroom του Λευκού Οίκου, αφήνοντας άπαντες άναυδους. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα χόρεψε σαν επαγγελματίας χορεύτρια, αγκαλιά με τον Τζον Τραβόλτα, προσφέροντας στιγμιότυπα που έγραψαν ιστορία. Εκτοτε, το θρυλικό φόρεμα έμεινε στην ιστορία ως το Travolta dress.


Η εντυπωσιακή τουαλέτα είχε βγει σε πλειστηριασμό πολλές φορές και τελικά πωλήθηκε στα Historic Royal Palaces για 220.000 λίρες στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Τότε ανακοινώθηκε ότι το φόρεμα θα γινόταν μέρος του Royal Ceremonial Dress Collection και τώρα θα εκτεθεί στο παλάτι του Κένσιγκτον, το οποίο θα ξανανοίξει τις πόρτες στο κοινό μετά από ανακαίνιση.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Eleri Lynn, έγραψε στο Instagram: «Για μία από τις πιο θρυλικές εμφανίσεις του 20ού αιώνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανέθεσε τον σχεδιασμό αυτού του εξαιρετικού βελούδινου φορέματος στον couturier, Victor Edelstein. Το ντεμπούτο του φορέματος έγινε στον Λευκό Οίκο το 1985. Εκεί, η Diana φωτογραφήθηκε ενώ χόρευε σαν επαγγελματίας με τον ηθοποιό John Travolta, δημιουργώντας μία από τις πιο διάσημες εικόνες της καριέρας της».

Ηταν το 1985 όταν Κάρολος και Νταϊάνα πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη επίσκεψή τους στις ΗΠΑ. Διέμειναν στον Λευκό Οίκο, με τον πρόεδρο Ρίγκαν να διοργανώνει μια βραδιά προς τιμήν του ζευγαριού.

«Εβαλα το χέρι μου στην πλάτη της, της έπιασα το χέρι και της το έβαλα στη σωστή θέση, ώστε να νιώσει αυτοπεποίθηση ότι θα τα κατάφερνε. Ενιωσα ότι την πήγα πίσω, στα παιδικά της χρόνια, και ότι ήμουν ο γοητευτικός της πρίγκιπας», διηγήθηκε ο Τζον Τραβόλτα χρόνια αργότερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS