Πόσο πραγματικά κοστίζει το χρυσό Apple Watch;

apple watch gold

Mε λάμψη και τιμή παρουσιάστηκε χθες το Apple Watch, με την παρουσίαση να κλέβει το χρυσό ρολόι της εταιρείας, όχι μόνο για την εντυπωσιακή του εμφάνιση αλλά και για την τιμή του. Στις ΗΠΑ, το χρυσό Apple Watch θα κοστίζει 10.000 δολάρια ενώ η υπερακριβή του έκδοση θα φτάνει ακόμα και τα 17.000 δολάρια.

Πόσο όμως είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής του ρολογιού για την ίδια την Apple. Όπως είναι φυσικό η Apple δεν πρόκειται να ανακοινώσει πόσο θα είναι το πραγματικό κόστος του χρυσού Apple Watch όμως σύμφωνα με τον Business Insider το 55 γραμμαρίων και 18 καρατίων χρυσό Apple Watch, με την σημερινή τιμή του χρυσού, θα κοστίσει στην εταιρεία περί των 1.150 δολαρίων.

Το Apple Watch από μόνο του, στην κανονική του έκδοση κοστίζει 549 δολάρια, ενώ φτάνει στα 10.000 δολάρια για το χρυσό.

Το κόστος παραγωγής του χρυσού Apple Watch δεν είναι γνωστό, όμως για το κανονικό ρολόι της Apple, στην τιμή των 549 δολαρίων που είναι τιμή του, συμπεριλαμβάνεται και το κέρδος της εταιρείας. Αν υποτεθείότι το χρυσό ρολόι κοστίζει 2.200 δολάρια σημαίνει ότι το νέο χρυσό ρολόι της εταιρείας προσφέρει κέρδος 354% στην Apple ή αλλιώς 7.800 δολάρια στο κάθε ρολόι.

Σύμφωνα με το Forbes η πραγματική αξία του χρυσού στο ρολόι 18 καρατίων της Apple δεν υπερβαίνει τα 640.

Με βάση τον χρυσό 18 καρατίων της αγοράς το χρυσό ρολό τις Apple δεν θα έπρεπε να κάνει πάνω από 1.550 δολάρια και πάλι θα ήταν πολύ ακριβό.

Σύμφωνα με τον Business Insider, το κόστος παραγωγής των προϊόντων της Apple για ένα iPhone είναι στο 1/4 της τελικής τιμής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ