Τομ Χανκς: Δημότης Αντιπάρου θα γίνει ο σταρ του Χόλιγουντ

Τομ Χανκς: Δημότης Αντιπάρου θα γίνει ο σταρ του Χόλιγουντ

Μετά την πολιτογράφηση του ως Έλληνας, ο Τομ Χανκς θα γίνει δημότης Αντιπάρου.

Αυτό ανέφερε χθες το πρωί ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η δημοσιογράφος Νάνσυ Παραδεισανού στην εκπομπή, ο δήμος του νησιού όπου περνά τα περισσότερα καλοκαίρια του ο σταρ του Χόλιγουντ, ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να τον τιμήσει.

Να θυμίσουμε ότι ο Τομ Χανκς έχει 4 παιδιά και είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, η οποία με ανάρτησή της στο Instagram, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πολιτογράφηση της ίδια και του συζύγου της. Χάρη σε αυτήν, ο Τομ Χανκς γνώρισε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την οποία και ασπάστηκε. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται συχνά. Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Ο Τομ Χανκς, που είναι υποψήφιος για Όσκαρ μετά από 19 χρόνια, λατρεύει την Ελλάδα και δεν είναι λίγες οι φορές που τη διαφημίζει στο εξωτερικό. Πρόσφατα, μετά τη βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες, έκανε πλάκα μιλώντας για τη πολιτογράφησή του. Συγκεκριμένα, ο Τομ Χανκς ρώτησε αν τώρα που πολιτογραφήθηκε Ελληνας πρέπει να πάει στρατό και να πληρώνει φόρους.

Ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Έλληνας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς. Ο αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS