Νίκος Γαλανός: Ο αιώνιος ζεν πρεμιέ -Ο Νίκος Σουπιωνάς που έγινε ο ωραίος του ελληνικού σινεμά

Νίκος Γαλανός: Ο αιώνιος ζεν πρεμιέ -Ο Νίκος Σουπιωνάς που έγινε ο ωραίος του ελληνικού σινεμά

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου ο οποίος έγινε γνωστός για το ταλέντο του, αλλά και τη γοητεία του η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει απαράμιλλη. Ο λόγος για τον Νίκο Γαλανό.

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου του 1945 στην Αθήνα, το πραγματικό του όνομα είναι Νίκος Σουπιωνάς. Παντρεύτηκε σε ηλικία μόλις 18 ετών, με τον πρώτο του γάμο όμως να κρατάει μόλις μερικούς μήνες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Νίκος Γαλανός σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Πρωινό mou», ο γάμος εκείνη την περίοδο ήταν θεσμός, αλλά δεν πιέστηκαν να το αποφασίσουν. «Εμείς το θέλαμε, ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε», ανέφερε. Μάλιστα εκείνη την περίοδο εκείνη άρχισε να σπουδάζει υποκριτική στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.

 

Νίκος Γαλανός: Τον ανακάλυψε η Τζένη Καρέζη, καθιερώθηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το θεατρικό ντεμπούτο του Νίκου Γαλανού έγινε το 1967 στον θίασο της Τζένης Καρέζη. Η ηθοποιός τον ανακάλυψε, όταν ο Νίκος Γαλανός παρακολουθούσε μια πρόβα στο θέατρό της και του ζήτησε το τηλέφωνό του. «Την άλλη μέρα μου τηλεφώνησε λέγοντας έλα, σε θέλω στη δουλειά. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία και με έβγαλε στο θέατρο» δήλωσε ο ηθοποιός για το ξεκίνημά του.

Λίγο αργότερα, το 1968 ξεκίνησε και η κινηματογραφική του καριέρα, όταν ο Νίκος Φώσκολος του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η Λεωφόρος του μίσους». Εκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η παρουσία του ξετρέλανε τον Φιλοποίμην Φίνο και ο Νίκος Γαλανός έγινε το αγαπημένο του νεανικό αντρικό πρόσωπο καθώς το 1971 η Αλίκη Βουγιουκλάκη σταμάτησε να παίζει σε ταινίες με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ο Νίκος Γαλανός συμπρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι».

 

 

Στη συνέχεια ο Νίκο Γαλανός άρχισε να συνεργάζεται με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και στο θέατρο. Μάλιστα, ενώ τον ανακάλυψε η Τζένη Καρέζη, καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως παρτενέρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ίσως γιατί ο Νίκος Γαλανός ήταν και ο τελευταίος συμπρωταγωνιστής της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο θέατρο στη «Μελωδία της Ευτυχίας».

 

 

«Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη κάναμε 4-5 ταινίες και αρκετά θεατρικά, είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση. Μετά από κάποια χρόνια που η Αλίκη αποφάσισε να αλλάξει παρτενέρ και να μην παίζει με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ήταν αναμενόμενο ότι όποιος πήγαινε μοιραία θα ακολουθούσε ένα, έτσι, γκελ στον πολύ κόσμο», έχει δηλώσει ο Νίκος Γαλανός.

 


 

Νίκος Γαλανός: Ο άγνωστος καβγάς του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ο Νίκος Γαλανός αποκάλυψε κι έναν άγνωστο μέχρι σήμερα τσακωμό του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Όταν έπαιζα στην «Ιστορία του Ιρκούτσκ» με τον Καζάκο και την Καρέζη, στην Τζένη μιλούσα στον πληθυντικό. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αυτή η χημεία στην πρώτη μας συνεργασία, στο «Ένα αστείο κορίτσι», αλλά συγχρόνως υπήρχε και μια κόντρα περίεργη. Από την πρώτη στιγμή μιλάγαμε… Αλίκη, Νίκο, στον ενικό, αφού η Αλίκη σου έδινε μια άμεση οικειότητα» τόνισε ο Νίκος Γαλανός.

 

 

«Οπότε» ανέφερε «μια μέρα, σε ένα γύρισμα, μου λέει «να σε ρωτήσω κάτι, στην Τζένη μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό;» Όπα, λέω, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Της λέω «να σας πω, κυρία Βουγιουκλάκη…» και μου απαντάει «όχι, εμένα δεν με πειράζει, δικαίωμά σου. Εμείς συνεργαζόμαστε εδώ, εκεί στο θέατρο είσαι με την Τζένη».

 

Και κατέληξε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη:«Της είπα ότι «τις περισσότερες φορές της μιλάω στον πληθυντικό, αλλά αν θέλετε σας μιλάω και εσάς στον πληθυντικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Και τσακωθήκαμε σε σημείο να έχουμε σκηνές ερωτικές μετά κι εγώ να είμαι στο… κυρία Βουγιουκλάκη. Μέχρι που μετά από 3-4 γυρίσματα, ξέσπασε, με έβρισε και ηρεμήσαμε» είπε ο Νίκος Γαλανός για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Νίκος Γαλανός: H καθιέρωση ως ζεν πρεμιέ, ο δεύτερος γάμος και ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη

Ο Νίκος Γαλανός καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως ως ζεν πρεμιέ. Το ταλέντο του, οι ρόλοι, το διαπεραστικό βλέμμα και το στιλ - στενό πουκάμισο, μελαχρινή χαίτη και παντελόνι καμπάνα - όλα συνέβαλλαν στο να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο περιζήτητους και λαμπερούς πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου.

 
Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι «Ορατότης μηδέν»(1970), «Ο Αστραπόγιαννος»(1970), «Η Αλίκη Δικτάτωρ»(1972) ενώ η ταινία «Η αμαρτία της ομορφιάς» το 1972 σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ακόμη το 1974 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο μέσω της σειράς «Οι Δίκαιοι» ακολουθώντας πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις σειρές «Το Ταξίδι», «Έρωτας και Επανάσταση», «Η μάχη των πελαργών», «Οι φρουροί της Αχαΐας» και άλλες.

Και στην τηλεόραση όμως έχει πρωταγωνιστήσει και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένες σειρές. Κάποιες από αυτές είναι «Το Τραστ»(1990-1991), «Ανατολικός Άνεμος»(1991-1992), «Η Ελίζα και οι άλλοι»(1993), «Χαραυγή»(1994-1995), «Έκπτωτος Άγγελος»(1997-1998), «Το κλειδί»(1999-2001), «Μη μου λες αντίο»(2004-2005), «Απαγορευμένη Αγάπη»(2005-2006), «Ένας Μήνας και κάτι»(2007-2008), «Κλεμμένα Όνειρα»(2011-2012) «9 Μήνες»(2015-2017) με πιο πρόσφατη το «Έρωτας μετά» στον ΑΙpha, την τηλεοπτική σεζόν που μας πέρασε όπου συναντήθηκε ξανά με τη Μπέτυ Λιβανού με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην «Αμαρτία της ομορφιάς».

Ο Νίκος Γαλανός σήμερα

Ο Νίκος Γαλανός υπήρξε το ίνδαλμα πολλών νεαρών γυναικών και κοριτσιών τη δεκαετία του '70. Σήμερα εξακολουθεί να είναι ενεργός στο θέατρο και την τηλεόραση και παραμένει εξίσου γοητευτικός.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε σχέση με την Ελενα Σαγανά και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω φωτογραφίες, είναι ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι.


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS