Μαρία Βουτσαδάκη: Αποκαλύπτεται λίγο πριν το live της στο Τσάι στη Σαχάρα

Μαρία Βουτσαδάκη: Αποκαλύπτεται λίγο πριν το live της στο Τσάι στη Σαχάρα

Η Μαρία Βουτσαδάκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό στις 8 Απριλίου στο πιο αρτίστικο στέκι της Αθήνας που δεν είναι άλλο, από το Τσάι στη Σαχάρα. Λίγο πριν το live της μας παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

1. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι;

Φαντάζομαι εννοείτε πως ξεκίνησα να τραγουδώ μπροστά σε κοινό , γιατί για το κέφι μου και τους φίλους μου τραγουδούσα πάντα. Το Νοέμβριο του 2010 το τμήμα νεοελληνικής γλώσσας του ανοιχτού λαϊκού Πανεπιστημίου της Γερμανίας έκανε ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Με σύστησαν κάποιοι φίλοι στην υπεύθυνη του προγράμματος και έτσι βρέθηκα να τραγουδώ μπροστά σε κοινό. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που είχε και συνέχεια.

2. Μίλησε μας για το πρόγραμμα που θα δούμε το Σάββατο 8 Απριλίου στο Τσάι στη Σαχάρα 

Το πρόγραμμα θα έχει περισσότερα από 40 τραγούδια . αγαπημένων μου ερμηνευτών. Τραγούδια από το χώρο του εντέχνου κυρίως τραγουδιού αλλά και παλιά λαϊκά που πλέον έχουν γίνει κλασικά. Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, τραγούδια που είναι αγαπητά και έχουν αντέξει στο χρόνο και που πιστεύω ότι το κοινό θα χαρεί να τα σιγοτραγουδήσει μαζί μου.

voutsadaki1

3. Πες μας δύο αγαπημένους σου συνθέτες και το λόγο που σε αγγίζουν τα τραγούδια τους

 Θα σας έλεγα την αγαπημένη μου Δήμητρα Γαλάνη ,τη Χάρις Αλεξιου, την Ευανθια Ρεπούτσικα τον Γιωργο Θεοφανους, τον Μιμη Πλεσσα ποιον να πρωτοαναφέρω, αλλά αφού πρέπει να ξεχωρίσω μόνο δυο... θα πω :Μάνος Χατζηδάκης και Σταμάτης Κραουνάκης. Τα τραγούδια τους είναι από τα αγαπημένα μου. Δεν φτάνει μόνο η μελώδια και η ενορχήστρωση, είναι και ο στίχος που απογειώνει το τραγούδι. Οι στίχοι του Γκάτσου , όπως και οι στίχοι της Νικολακοπούλου αγγίζουν ευαίσθητες χορδές, γι αυτό και τα τραγούδια τους έχουν αγαπηθεί πιστεύω τόσο πολύ από τον κόσμο.


4. Το ‘’ παρείστικο ‘’ κλίμα που δημιουργείται στις εμφανίσεις σου, πιστεύεις ότι έχει να κάνει με την επιλογή των τραγουδιών; Σίγουρα παίζει μεγάλο ρολό η επιλογή των τραγουδιών. Όταν διαλέγω σκέφτομαι ποια θα άρεσαν στην παρέα. Την τονικότητα και το ρυθμό των τραγουδιών ώστε να υπάρχει μια ποικιλία στο πρόγραμμα μου. Ανακατεύω παλιά και πιο πρόσφατα γιατί σκέφτομαι ότι δεν έχουν όλοι τα δικά μου ακούσματα. Πολλές φορές μου έχουν προτείνει τραγούδια οι φίλοι μου που δεν τα είχα σκεφτεί. Χαίρομαι όταν τραγουδώ κάποιο ρεφραίν και ακούω από κάτω να σιγοτραγουδούν μαζί μου, είναι το καλύτερο μου. Βοηθάει όμως και το ότι είμαι πολύ κοντά στο κοινό. Βλέπω τα πρόσωπα και το χαμόγελο τους , επικοινωνώ μαζί τους και εισπράττω την καλή διάθεση του κόσμου.


5. Η τέχνη είναι μια διέξοδος στη σημερινή κρίση που περνάμε;

Σίγουρα η τέχνη μας βοηθάει. Όταν δυσκολεύομαι να εκφράσω αυτό που νιώθω με λόγια κάθομαι στο πιάνο. Η ζωή μας είναι σαν τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του έχει χαρές και λύπες. Πολλές φορές έχουν έρθει άγνωστοι άνθρωποι για να με ευχαριστήσουν και να μου πουν ότι πέρασαν καλά. Με τις νότες μου και τη φωνή μου ίσως κάνω κάποιους να συγκινηθούν και να χαλαρώσουν. Αν κάποιοι περάσουν καλά και ξεχαστούν για λίγες ώρες τότε ναι με την τέχνη μου τους έχω δώσει μια διέξοδο και χαίρομαι γι αυτό.

voutsadaki2


6. Εκτός από το Σάββατο θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις σου για φέτος στο Τσάι στη Σαχάρα;

Στο τέλος Ιουνίου Θα κάνω μια ακόμη μουσική βραδιά στο «τσάι στη Σαχάρα». Χαίρομαι πάντα όταν τραγουδώ εκεί. Αισθάνομαι σαν να τραγουδώ στο σπίτι δυο πολύ καλών μου φίλων και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος με έκαναν να νιώσω έτσι από την πρώτη στιγμή. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός, έχει καλή ποιότητα ήχου και μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι παρά πολύ κοντά στο κοινό. Πιστεύω πως το Σάββατο όλοι θα περάσουμε καλά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ