Eurovison 2020: Η Ουγγαρία αποχώρησε γιατί ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι»

Eurovison 2020: Η Ουγγαρία αποχώρησε γιατί ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι»

Την απόφαση να απέχει από την Eurovison 2020 αποφάσισε η Ουγγαρία, με τις φήμες να οργιάζουν, λέγοντας πως ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι «πολύ γκέι» για την χώρα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται την ώρα, όπως γράφει ο Gurdian, που αυξάνεται η ομοφοβικής ρητορική από τον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος προωθεί την πολιτική «πρώτα η οικογένεια», που περιλαμβάνει την βοήθεια παραδοσιακών οικογενειών. Μέχρι στιγμής στιγμής ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι έκανε την χώρα να λάβει την απόφαση αποχώρησης από την Eurovision.

«Eurovision, μια αρμάδα ομοφυλοφιλίας»
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο έτος, σχολιαστής σε φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό είχε χαρακτηρίσει τον διαγωνισμό της Eurovision ως «μια αρμάδα ομοφυλοφιλίας», τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης θα ήταν προς όφελος της πνευματικής υγείας ολόκληρης της χώρας.

Πηγή της κρατικής τηλεόραση της (MTVA) μιλώντας στον βρετανικό Gurdian τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό τραγουδιού, με τους εργαζόμενους του σταθμούς να θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της Eurovision και της ΛΟΑΤΙΚΙ κουλτούρας.

«Δεν μου έκανε έκπληξη. Η απόφαση ήρθε από την κουλτούρα με την οποία έχει διαρθρωθεί το κανάλι MTVA» δήλωσε η ίδια πηγή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η θετική κάλυψη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ από τα μέσα ενημέρωσης δεν ενθαρρύνεται με την εξαίρεση του Budapest Pride.

Για fake news κάνει λόγο εκπρόσωπος του Ορμπαν
Σημειώνεται ότι στις παραπάνω φήμες αναφέρεται και η ουγγρική ιστοσελίδα index.hu η οποία επικαλείται ανώνυμη η οποία τόνισε ότι πιθανότατα ο λόγος αποχώρησης από την Eurovision είναι επειδή ο διαγωνισμός θεωρείται «πολύ γκέι» για την χώρα. Από την άλλη, εκπρόσωπος του Ορμπαν, ο Ζόλταν Κοβάτσ με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για fake news.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS