Drone diving: Η νέα τρέλα για τους εραστές της αδρεναλίνης [video]

Drone diving: Η νέα τρέλα για τους εραστές της αδρεναλίνης [video]

Μια πρωτιά «έγραψε» πριν από λίγα 24ωρα ο skydiver Ίνγκους Άουγκστκαλνς καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής που πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από... drone!

Ο 28χρονος αφού ανέβηκε σε ύψος 330 μέτρων με τη βοήθεια μιας «ομάδας» drones, στη συνέχεια «βούτηξε» και με τη βοήθεια αλεξίπτωτου προσγειώθηκε τελικά στο έδαφος.

Η εταιρεία Aerones από τη Λετονία που βοήθησε στην πραγματοποίηση του άλματος με τα ειδικά drones υποστηρίζει ότι η τεχνολογία που ανέπτυξε θα βοηθήσει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης όπως και στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο άλμα κράτησε έξι μήνες με την Aerones να κατασκευάζει ένα drone εμβαδού 3,2 τ.μ. με 16 έλικες που ζυγίσει 70 κιλά.

Στο βίντεο φαίνεται το drone να ανεβαίνει στα 120 μ. προκειμένου να φτάσει σε ένα πύργο τηλεπικοινωνιών στον οποίο βρισκόταν ο 28χρονος αθλητής. Στη συνέχεια αυτός κρεμάστηκε με τη βοήθεια ενός σκοινιού και όταν το drone έφτασε τα 330 μέτρα ξεκίνησε το άλμα.

«Τα συναισθήματα ήταν φανταστικά τόσο για το πόσο εύκολα και γρήγορα με ανέβασε το drone όσο και γιατί η χώρα μου αποδεικνύεται πρωτοπόρα στην τεχνολογία» σχολίασε μετά το άλμα ο Άουγκστκαλνς.

https://www.youtube.com/watch?v=EOPZhRJtz9w

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ