Δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Στο «σκαμνί» του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα καθίσει ο Γιώργος Λιάγκας, λόγω των απαράδεκτων σχολίων του για την παρενόχληση φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμο το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, στον ΣΚΑΪ, άρχισε να διακωμωδεί το γεγονός που σημειώθηκε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όταν ένας φοιτητής εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της άτυχης φοιτήτριας.

Η υπόθεση με «πρωταγωνιστή» τον Γιώργο Λιάγκα αναμένεται να απασχολήσει και το ΕΣΡ, ύστερα από την καταγγελία που έκανε το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» -καθώς και, μεμονωμένα, δεκάδες πολίτες.

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Λιάγκας

Στην προσφυγή τους, προς το ΕΣΡ, κατά του Γιώργου Λιάγκα τονίζεται ότι η καταγγελία αφορά σε υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).

Η «σκυτάλη» πλέον πέρασε στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και στο Πειθαρχικό της Συμβούλιο. Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα συνεδρίασε για το ζήτημα του Γιώργου Λιάγκα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.

Ανάμεσα στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Προ της επιβολής της ποινής, το Πειθαρχικό αναμένεται να καλέσει σε εξηγήσεις τον Γιώργο Λιάγκα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS