Μάνεσης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα «πλάνα από τον Εβρο» - Ενα «συγγνώμη» είναι πολύ λίγο

Με προσωπική ανακοίνωση, ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πλάνα που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του ALPHA και προκάλεσαν την παρέμβαση του ΕΣΡ.

Θυμίζουμε πως η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» προέβαλε πλάνα που έδειχναν πρόσφυγες και μετανάστες να εισβάλλουν σε ελληνικό έδαφος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για γεγονότα που συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Όπως αποδείχτηκε ωστόσο, επρόκειτο για εικόνες από το 2015.

Νίκος Μάνεσης: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τα πλάνα στον ALPHA»

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής με ανακοίνωσή του σημειώνει πως αναλαμβάνει την ευθύνη. «Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες» τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος του ALPHA και συνέχισε: «Το σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί».

Ο Νίκος Μάνεσης υποστήριξε πως δεν υπήρξε δόλος και ό, τι το περιστατικό αυτό απέδειξε πόσο εκτεθειμένοι είναι οι δημοσιογράφοι απέναντι στα fake news. «Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο» είπε κλείνοντας.

Η ανακοίνωση του Νίκου Μάνεση για το ατόπημα στην εκπομπή του ALPHA

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ» της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.

Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.

Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Το σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

Παρέμβαση του ΕΣΡ για τα πλάνα στην εκπομπή του ALPHA

Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση του ΕΣΡ, που με ανακοίνωσή του σχολίασε. «Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020). Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00».

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS