«Η χειρότερη περίπτωση παραμέλησης»: Το πριν και το μετά ενός σκύλου που έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο [βίντεο]

«Η χειρότερη περίπτωση παραμέλησης»: Το πριν και το μετά ενός σκύλου που έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο [βίντεο]

Ένας σκύλος διάσωσης που είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο αδύνατος που είχε δει ποτέ επιθεωρητής μη κερδοσκοπικού οργανισμού διάσωσης ζώων, έκανε μια απίστευτη ανάκαμψη και τώρα απολαμβάνει τη νέα του ζωή με την νέα του οικογένεια.

Η Μέισι, ένας σκύλος ράτσας Λάρτσερ, βρέθηκε καλυμμένη με ψύλλους και στα όρια του θανάτου από ασιτία από την επιθεωρήτρια Έιμι ΜακΙντός, η οποία δήλωσε ότι το κουτάβι είχε βιώσει «τη χειρότερη περίπτωση παραμέλησης» που είχε δει ποτέ – και ήταν το πιο λεπτό ζώο που είχε συναντήσει στα δέκα χρόνια που εργάζεται για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

«Η χειρότερη περίπτωση παραμέλησης ζώου - Δεν μπορούσε να σταθεί καν στα πόδια του»

Η RSCPA κλήθηκε σε ένα ακίνητο στο Λανκασάιρ τον περασμένο Νοέμβριο, για τέσσερα σκυλιά ράτσας Λάρτσερ που έδειχναν λιποβαρή.

Όταν έφτασε εκεί η επιθεωρήτρια, αρχικά πίστεψε ότι η Μέισι ήταν νεκρή. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που τράβηξε, δείχνουν το σκύλο κουλουριασμένο και ανήμπορο να κινηθεί, λόγω του πόσο αδύνατη ήταν. «Ήταν εντελώς άκαμπτη όταν την σήκωσε ο ιδιοκτήτης, σαν να μην μπορούσε να ξετυλιχτεί. Ήταν τόσο κρύα και τόσο, τόσο αδύνατη» δήλωσε η επιθεωρήτρια. «Έχω ξαναδεί σοβαρή σκληρότητα στο παρελθόν. Αλλά όσον αφορά την παραμέληση, ήταν η χειρότερη περίπτωση που είχα δει ποτέ».

Με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, η RSPCA την απομάκρυνε από το σπίτι και την πήγε σε έναν τοπικό κτηνίατρο, ο οποίος ανακάλυψε ότι η Μέισι είχε φτάσει στα όρια της ασιτίας και ήταν γεμάτη ψύλλους. Οι μύες της είχαν επίσης εξασθενήσει και η θερμοκρασία του σώματός της ήταν τόσο χαμηλή που δεν καταγραφόταν στο θερμόμετρο.

Ο κτηνίατρος συζήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο ευθανασίας στο σκύλο, αλλά αποφάσισε τελικά να την τυλίξει με μεμβράνη για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός της και να της δώσει υγρά για να δει εάν θα τα καταφέρει. «Μιλούσα με τους κτηνιάτρους κάθε μέρα για μια εβδομάδα» είπε. «Γνωρίζαμε ότι η θεραπεία της Μέισι ήταν μια λεπτή πράξη ισορροπίας. Υπήρχαν πολλά δάκρυα και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια αυτών των τηλεφωνημάτων. Και οι κτηνίατροι την αγαπούσαν πραγματικά» πρόσθεσε.

«Ήταν σαν να είχε σβήσει το φως από τα μάτια του σκύλου»

Ο σκύλος δεν ήταν αρκετά δυνατός για να μπει σε κυνοκομείο της RSPCA στην κατάστασή του, οπότε η φιλανθρωπική οργάνωση βρήκε το τέλειο ανάδοχο σπίτι γι’ αυτόν – με την εκπαιδεύτρια σκύλων Σάρα Λάιβσι. Η Λάιβσι δήλωσε πως η ανάρρωση της Μέισι ήταν μια αργή διαδικασία. «Ήταν σαν να είχε σβήσει το φως από τα μάτια της. Ήταν εξαντλημένη τις περισσότερες φορές και ήθελε απλώς να κοιμάται. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ήταν λίγο πολύ: την βοηθούσα να κάνει την ανάγκη της επειδή τα πόδια της ήταν τόσο αδύναμα και την τάιζα τακτικά μικρές ποσότητες. Η κόρη μου καθόταν δίπλα της στον καναπέ και έβλεπαν μαζί παλιές ταινίες».

Τελικά, άρχισε να βγαίνει ξανά βόλτες με τα άλλα σκυλιά της οικογένειας. Τότε, μια μέρα, έφυγε τρέχοντας σε ένα ανοιχτό χωράφι. «Ξαφνικά έμοιαζε με πραγματικό λάρτσερ. Ήταν μια κορυφαία στιγμή. Είδα ποια πραγματικά ήταν και πόσο διασκεδαστική ήταν κατά βάθος. Έτσι γεννήθηκε η ‘Τρελή Μέισι’. Αξίζει τον κόπο» είπε η εκπαιδεύτρια. «Έχω βοηθήσει ανθρώπους να εκπαιδεύσουν σκύλους διάσωσης στο παρελθόν και το συναίσθημα που νιώθουν όταν έχουν αλλάξει την κατάσταση ενός σκύλου και του έχουν δώσει μια φανταστική ζωή είναι απλά απίστευτο. Το ίδιο αισθάνομαι για την Μέισι».

skilos meta diasosi sotiria xaplomenos stroma.jpg

Η Μέισι σήμερα


Κι ενώ η Μέισι είναι πλέον σωματικά υγιής, η ψυχική της αποκατάσταση συνεχίζεται – καθώς η RSPCA λέει ότι η παραμέληση μπορεί επίσης να έχει ψυχικό αντίκτυπο στα ζώα, αφήνοντάς τα με προβλήματα όπως το άγχος.

Όσο για την επιθεωρήτρια που την βρήκε, την συνάντησε πρόσφατα και δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πόσο πολύ έχει αλλάξει. «Ήταν συγκινητική η συνάντησή σας. Φαίνεται ευτυχισμένη και υγιής. Γεμάτη ζωή. Τώρα που η Μέισι λαμβάνει τη φροντίδα και την αγάπη που της αξίζει, επιτέλους ευδοκιμεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από σχεδόν νεκρή έφτασε εδώ που είναι τώρα».

Η RSPCA λέει ότι στον ιδιοκτήτη της Μέισι έχει απαγορευτεί η δια βίου διατήρηση ζώων, ενώ τα άλλα τρία σκυλιά που υπήρχαν στην ιδιοκτησία έχουν επίσης απομακρυνθεί και επανενταχθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ