Πηγαίνετε στην παραλία με τα παιδιά! Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία τους;

beach-sea-waves-kids

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν ήδη κάνει το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα!Παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία για την παράλια μπορεί να είναι κουραστική, θα διαπιστώσετε ότι τελικά αξίζει τον κόπο να το τολμήσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρει στα μικρά, η εξόρμηση στην παραλία μπορεί να προσφέρει πολλά αναπτυξιακά οφέλη στο παιδί:

Εξερευνούν μέσω της αφής
Ως γονείς σίγουρα θα έχετε ξοδέψει μια περιουσία σε παιχνίδια και βιβλία που ενσωματώνουν διαφορετικές αισθητηριακές εμπειρίες, οι οποίες προωθούν τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, την ευαισθητοποίηση για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και τη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας. Η άμμος, οι πέτρες, τα κοχύλια, τα φύκια, το νερό ο αέρας και πλήθος άλλων ερεθισμάτων ενεργοποιούν τις αισθήσεις του παιδιού. Τα παιδιά λειτουργούν σαν επιστήμονες όταν μαθαίνουν μέσα από τις αισθήσεις τους και η παραλία μπορεί να αποτελέσει το ένα τέλειο εργαστήριο.

Ανακαλύπτουν τους ήχους
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά σε μηχανήματα που μιμούνται τους ήχους της θάλασσας. Απλώς αφήστε τα παιδιά σας να γνωρίσουν το πραγματικό φυσικό περιβάλλον! Ο ήχος των κυμάτων και του αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα γνώριμο ήχο για τα μωρά, θυμίζοντάς τους την περίοδο που βρίσκονταν μέσα στη μήτρα. Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην άνεση έστω και για λίγο;

Μαθαίνουν να αγαπούν το περιβάλλον
Έρευνες έχουν δείξει ότι η αγάπη για το περιβάλλον διαμορφώνεται από πολύ μικρή ηλικία και ότι η έκθεση σε υπαίθρια περιβάλλοντα όπως η παραλία, βοηθά τα μωρά και τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν μια δια βίου εκτίμηση για τη φύση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πολλαπλά οφέλη για την υγεία
Το θαλασσινό νερό αποτελεί φυσική θεραπεία για τα παιδιά, αφού μπορεί να θεραπεύσει από τη βουλωμένη μυτούλα μέχρι το έκζεμα. Το νερό της θάλασσας περιέχει μαγνήσιο και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, που μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος, ενώ η φυσική υγρασία της παραλίας μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση της βουλωμένης ρινικής διόδου.

Το φως του ήλιου θα τους κάνει καλό
Ενώ τα μωρά κάτω των έξι μηνών θα πρέπει απαραιτήτως να προστατεύονται σε σκιερά μέρη, μερικές φορές το ηλιακό φως είναι σημαντικό για τα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά, προκειμένου να παράγουν επαρκή αποθέματα βιταμίνης D. Όμως, ως γονείς δεν θα πρέπει να το παρακάνετε. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά για τις περισσότερο φωτεινές αποχρώσεις του δέρματος, ενώ για τους πιο σκούρους τόνους επιτρέπεται λίγη παραπάνω έκθεση στον ήλιο.

Μαθαίνουν να εντυπωσιάζονται
Η παραλία είναι ένας νέος κόσμος για τα βρέφη και τα νήπια. Σκεφτείτε πώς μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί, ενώ στέκεται μπροστά από την απεραντοσύνη της θάλασσας, κοιτάζοντας τον ορίζοντα. Αυτή η αίσθηση της κατάπληξης και του δέους, αποδεικνύεται ως μία σημαντική αναπτυξιακή εμπειρία που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για τη δια βίου μάθηση.

ΠΗΓΗ: infokids.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ