Ερρίκος Ντυνάν: αισιοδοξία για την προσωρινή διοίκηση από το ΥΓΕΙΑ & εν αναμονή της θέσης του κ. Βορίδη

errikos-ntynan-nosokomeio

Την αισιοδοξία του ότι το εγχείρημα της προσωρινής διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν από τον όμιλο Υγεία θα πάει καλά και θα αναζωογοννήσει τόσο το ίδιο το νοσηλευτήριο, όσο και το κομμάτι των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, εκφράζει ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Ανδρέας Καρταπάνης, ο οποίος ήδη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Ο κ. Καρταπάνης με ομάδα στελεχών του, εργάζεται με στόχο την εξυγίανση και ανάπτυξη του νοσηλευτηρίου.Ο όμιλος Υγεία έχει αναλάβει όπως είναι γνωστό την προσωρινή διοίκηση του Ντυνάν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με την συμμετοχή τριών εταίρων, δηλαδή της ίδιας της διοίκησης του νοσοκομείου, του ομίλου Υγεία και της τράπεζας Πειραιώς.
Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης δεν έχει εκφράσει ακόμη την θέση του για το μέλλον του Ερρίκος Ντυνάν αλλά και των άλλων νοσοκομείων ειδικού τύπου (όπως Ασκληπιείο Βούλας, Κοργιαλένειο κλπ) ενώ όπως είναι γνωστό, ο προκάτοχός του είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ένταξης του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου στον ιδιωτικό τομέα. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε την θέση και τις απόψεις του κ. Βορίδη για το ζήτημα αυτό.
Ο κ. Καρταπάνης αν και φειδωλός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το θέμα του προσωρινού management – που θα διαρκέσει 12 με 14 μήνες περίπου- «θα προχωρήσει ομαλά και εφόσον ακολουθηθούν οι προϋποθέσεις που έχουμε ζητήσει τότε είναι πολύ πιθανόν, το Ερρίκος Ντυνάν να αλλάξει και τον χάρτη του ιδιωτικού τομέα».
Για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, υπεύθυνη είναι η τράπεζα Πειραιώς. Συνολικά οι οφειλές του Ντυνάν σε όλους τους παρόχους ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά.
Εν τω μεταξύ, ο πλειστηριασμός του κτιρίου του Ερρίκος Ντυνάν – με τιμή εκκίνησης τα 107 εκατ. ευρώ- ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 18 Ιουνίου αναβλήθηκε από την τράπεζα Πειραιώς και αναμένεται να επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο. Το ακίνητο του νοσοκομείου έχει περιέλθει στην δικαιοδοσία της τράπεζας Πειραιώς και η διαδικασία του πλειστηριασμού, αποτελεί μία καθαρά τυπική διαδικασία από την πλευρά της τράπεζας, για την διεκδίκηση των οφειλομένων. Η διαδικασία του πλειστηριασμού αποβλέπει στην προστασία του νοσοκομείου έναντι άλλων πιστωτών του. Το "Ερρίκος Ντυνάν" προστατευόταν έως τις 30 Απριλίου, με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είχε κυρωθεί με τον νόμο για την ίδρυση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Πάντως, ένα ερωτηματικό για όλους είναι το εάν θα υπάρξει νέα ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας για την προστασία του Ερρίκος Ντυνάν, έναντι των πιστωτών του. Αρχικά είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι θα προκύψει νέα ρύθμιση, μετά την τελευταία που έληξε όπως είπαμε παραπάνω στις 30 Απριλίου. Ωστόσο τώρα, με την προσωρινή διοίκηση, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει. Η εν λόγω ρύθμιση θα παρατείνει όπως είναι γνωστό την προστασία του νοσοκομείου έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών του.

Πηγή: onmed.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ