Γάλα και γιαούρτι το μυστικό κατά της παχυσαρκίας

adinatoiready

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Χάρβαρντ, το Μπράουν και το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve δείχνει ότι μια συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια μπορεί να μειώσει δραματικά τις πιθανότητες να ξεπεράσουμε το Φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.
Το κλειδί βρίσκεται στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα γενικότερα.
Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 7.173 άτομα και οι ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά γαλακτοκομικά είχαν την τάση να βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος.
Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν γαλακτοκομικά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα είχαν κατά 37% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με όσους έπιναν γάλα ή έτρωγαν γιαούρτι μόνο μία φορά το μήνα.
Το γάλα είχε την ισχυρότερη επίδραση στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους σε σύγκριση με άλλα γαλακτοκομικά και τα οφέλη ήταν εμφανέστερα για τις γυναίκες.
Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, τα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε θα πρέπει να περιέχουν κάτω από 3,5% λιπαρά.
Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι το ασβέστιο συμβάλλει στην απομάκρυνση του περιττού λίπους από το σώμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS