Συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της νόσου covid-19

Συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της νόσου covid-19

Τη συνεργασία της με την Εθνική Κοινοπραξία Ευφυούς Ιατρικής Απεικόνισης (National Consortium of Intelligent Medical Imaging - NCIMI) υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η GE Healthcare με σκοπό την ανάπτυξη και δοκιμή αλγορίθμων που θα βοηθήσουν στη διάγνωση και τη διαχείριση της πνευμονίας από τη νόσο COVID-19.

Παράλληλα στη Γαλλία, μαζί με την Orange Healthcare και την TheraPanacea, η GE Healthcare θα αναπτύξει συνεργασία με την Assistance Publique-Hôpitaux de Paris με σκοπό τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων σχετικά με την απεικόνιση του θώρακα σε ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-Cov-2, τον ιό που ευθύνεται για τη νόσο COVID-19.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρόγραμμα θα εστιάσει και στην πρόβλεψη των κρουσμάτων που πρόκειται να αναπτύξουν σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια - βασική αιτία θνησιμότητας σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 και εκδηλώνουν πνευμονία - καθώς και εκείνων που ενδέχεται να αναπτύξουν προβλήματα πνευμονικής λειτουργίας μακροπρόθεσμα, ακόμη και όταν ξεπεράσουν το πρόβλημα της αναπνευστικής δυσχέρειας. Η GE Healthcare αναπτύσσει διάφορους αλγορίθμους απεικόνισης και σήματος ζωτικής σημασίας για χρήση στη διεξαγωγή της έρευνας για την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της νόσου COVID-19. Η ομάδα της Οξφόρδης θα αξιολογήσει και θα δοκιμάσει διάφορες προσεγγίσεις για να προσδιορίσει εάν αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ασθενείς που έχουν ή είχαν εκδηλώσει πνευμονία έχοντας προσβληθεί από τον COVID-19.

Στη Γαλλία, η General Electric Healthcare μαζί με την Orange Healthcare και την TheraPanacea θα εκπονήσουν μια σημαντική μελέτη πάνω στον COVID-19 που στοχεύει στη συγκέντρωση 10.000 απεικονίσεων θώρακος που πραγματοποιήθηκαν σε ύποπτα κρούσματα COVID-19, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η απόκριση των ασθενών και να αναπτυχθούν εργαλεία για αυτόματη αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου. Μια ομάδα 20 ειδικών ακτινολόγων από το Société d'Imagerie Thoracique που συμμετέχουν σε αυτό το project, χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή διαδικτυακής απεικόνισης 3D εικόνας, που δημιουργήθηκε από την GE Healthcare στην πλατφόρμα EDISON™ και αναπτύχθηκε από την Orange Healthcare μέσω ασφαλούς διαδικτυακής πρόσβασης και υποδομής για την φύλαξη δεδομένων υγείας (health data hosting).

Αναμένεται ότι αυτή η βάση δεδομένων θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου, για παράδειγμα, να ποσοτικοποιηθεί γρήγορα και αυτόματα το μέγεθος και η σοβαρότητα τραυματισμών, να υπάρξει καθοδήγηση σχετικά με τη διαχείριση των ασθενών ή να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των θεραπειών που εφαρμόζονται. Για αυτή τη βάση δεδομένων COVID-19, θα αντληθούν δεδομένα από πολλά δημόσια νοσοκομεία στο Παρίσι, αλλά και από τη Ρεν, τη Λυών και το Στρασβούργο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS