Selfie-τιδα :Η νέα ψυχική διαταραχή που πλήττει τη γενιά με τα smartphones

Selfie-τιδα :Η νέα ψυχική διαταραχή που πλήττει τη γενιά με τα smartphones

Η συνεχής λήψη selfie φωτογραφιών δεν είναι ένα αθώο φαινόμενο, υποστηρίζουν ερευνητές, που χρησιμοποιούν τον όρο “Selfitis” για να περιγράψουν την ασθένεια. Οι πάσχοντες μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα που παρατηρούνται και σε άλλες εθιστικές δραστηριότητες.

Ο όρος “selfitis” που σημαίνει την φανατική και επίμονη λήψη selfies, δείχνει να είναι μια διανοητική κατάσταση. Ο όρος είχε ειπωθεί για πρώτη φορά το 2014, ως μέρος μιας σειράς άρθρων της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχιάτρων, που προσδιόριζαν τη λέξη ως διανοητική διαταραχή. Ωστόσο,

Ερευνητές συνέδεσαν το φαινόμενο και με άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η “nomophobia” ή τη φοβία του να μην έχει κάποιος το κινητό τηλέφωνο στο χέρι του.
Σύμφωνα με καθηγητή του Nottingham Trent University, στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί παραφιλολογία στο διαδίκτυο σχετικά με τον όρο “selfitis”. Ωστόσο, το πρόβλημα υπάρχει.

Οι ερευνητές επέλεξαν 400 άτομα από την Ινδία, που είναι και η χώρα με τους περισσότερους χρήστες facebook και ανέπτυξαν Κλίμακα Συμπεριφοράς, που προσδιορίζει πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται από την κατάσταση.

Με βάση τα στοιχεία κατέληξαν ότι το φαινόμενο υπάρχει. Συνήθως, όσοι υποφέρουν από την διαταραχή θεωρούν ότι οι selfies τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τους μειώνουν το στρες, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να ενισχύουν το κοινωνικό τους στάτους αλλά και να νιώσουν πιο δημοφιλείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS