Πώς να αποφύγετε το hangover: 5 απλοί τρόποι

Πώς να αποφύγετε το hangover: 5 απλοί τρόποι

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι γεμάτες εξόδους, φαγητό και φυσικά ποτό.

Το αλκοόλ ρέει άφθονο στα οικογενειακά τραπέζια και στα πάρτι, κι έτσι το πιθανότερο είναι να πιούμε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να πάθουμε hangover.

Καλό είναι βέβαια να μη φτάνουμε σε αυτή την κατάσταση και να μην πίνουμε υπερβολικά, ειδικά αν πρέπει να οδηγήσουμε μετά. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν το αποφύγουμε και πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να ξεπεράσουμε το hangover. Πριν όμως τους αναφέρουμε, ας δούμε τι είναι το hangover.

Τι είναι το hangover

To hangover είναι το άσχημο συναίσθημα της επόμενης μέρας, αφού έχουμε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από όσο αντέχουμε. Μία από τις βασικές αιτίες του hangover είναι η αφυδάτωση που προκαλείται από τη διουρητική ιδιότητα του αλκοόλ.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι:

Δυνατός και επίμονος πονοκέφαλος
Ναυτία
Ξηροστομία και δίψα
Συμπτώματα κατάθλιψης
Ευαισθησία στα φώτα και τους θορύβους
Κόπωση

Οδηγίες για να προλάβετε το hangover

Ακολουθούν μερικά tips για το πώς να αποφύγετε να νιώθετε άρρωστοι μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και κάποιες συμβουλές για το πώς να νιώσετε καλύτερα αν έχετε ήδη ξυπνήσει σε άσχημη κατάσταση.
τσούγκρισμα ποτηριών

Φάτε λιπαρά φαγητά: Όλα τα τρόφιμα, ειδικά τα λιπαρά, καθυστερούν την απορρόφηση του αλκοόλ από το σώμα, λένε οι γιατροί. Και η καθυστέρηση της απορρόφησης του αλκοόλ είναι ένα καλό βήμα για την αποφυγή του hangover.

Φάτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες: Ο κ. Chris Meletis, κοσμήτορας στο National College of Naturopathic Medicine στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, υποστηρίζει ότι τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες - όπως τα λαχανικά - «διαλύουν» το αλκοόλ και το απορροφούν, καθυστερώντας το έτσι να φτάσει στο αίμα γρήγορα.

Πάρτε βιταμίνη C: Η πολύτιμη βιταμίνη C, εκτός από όλες τις άλλες ευεργετικές της ιδιότητες, μπορεί επίσης να σας προφυλάξει και από ένα ενδεχόμενο hangover.

Μείνετε σε μία επιλογή ποτού: Με αυτόν τον τρόπο δε θα χάσετε το λογαριασμό στο πόσο έχετε πιει, αλλά ούτε και θα ανακατέψετε διάφορα ποτά, επιβαρύνοντας έτσι το στομάχι σας.

Να πίνετε συχνά νερό: Πίνετε εναλλάξ αλκοολούχα ποτά με νερό. Το αλκοόλ αφυδατώνει και με το νερό κρατάτε τον οργανισμό σας συνεχώς ενυδατωμένο.

Πώς να συνέλθετε από το hangover

Πιείτε πολύ νερό
Πιείτε πολλούς χυμούς: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φρουκτόζη «καίει» το αλκοόλ. Επίσης, η φρουκτόζη μπορεί να αποκαταστήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου.
Φάτε αυγά: Τα αυγά περιέχουν Ακετυλοκυστεΐνη , η οποία βοηθά στην απομάκρυνση βλαβερών ελεύθερων ριζών από το συκώτι.
Φάτε μέλι: Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά το μεθύσι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS