Πιο αριστερά... πεθαίνεις

Αφού «σκότωσαν» τη μεσαία τάξη έρχονται να ζητήσουν την «εκταφή» της προκειμένου ο Τσακαλώτος σε ρόλο ιατροδικαστή να εξηγήσει τα αίτια του θανάτου της. Στην προκειμένη περίπτωση το «Γραφείο Τελετών» της κυβέρνησης Συριζανέλ έθαψε τη μεσαία τάξη και ζητάει κι από πάνω τα ρέστα για τη κηδεία της. Για όσους δεν κατάλαβαν ή ακόμα δεν θέλουν να καταλάβουν, ο υπουργός που δεν έχει πέσει ποτέ μέσα σε καμία από τις προβλέψεις του για την οικονομία εμφανίστηκε στη βουλή ως υπερασπιστής της μνήμης της εκλιπούσας.

Προφανώς έχει απωθήσει από τη μνήμη του τη συμμετοχή του στην περίοδο της «αντίστασης» κατά της τρόικα, που ως «υπασπιστής» του «οπλαρχηγού» Βαρουφάκη έσκιζε τα μνημόνια και τα πετούσε στη μούρη του Μοσκοβισί και του Ολαντρέου. Ξεχνάει εν ολίγοις ότι κι αυτός συνέβαλε ώστε μέσα σε 6 μήνες να υποστεί ζημιά 100 δις ευρώ η ελληνική οικονομία και να φέρει άλλο ένα Μνημόνιο που δεν χρειαζόταν. Γενικώς ο Τσακαλώτος είναι «ξεχασιάρης», γιατί αν τον βοηθούσε η μνήμη του θα θυμόταν ότι είχε υποσχεθεί πως θα παραιτηθεί στην περίπτωση που μειωνόταν το αφορολόγητο. Ωστόσο θυμήθηκε να υπογράψει τη μείωση του.

Ο υπουργός Οικονομικών θέλει πολύ να είναι αποστασιοποιημένος από τον Τσίπρα εμφανιζόμενος ως η «αριστερή» συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάπου το χάνει. Πρώτα απ’ όλα γιατί το backpack δεν κάνει τον αριστερό και εν συνεχεία γιατί πέραν των συχνών απουσιών από τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει το Μαξίμου (πχ Ζάππειο, Προϋπολογισμός κλπ), μετέχει κανονικά όλων των «ενταφιασμών» των φορολογουμένων. Από την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου μέχρι την βαριά φορολογία και την εσωτερική στάση πληρωμών που έγινε υπό την κάλυψη του Μοσκοβισί. Άλλωστε μπορεί ο ίδιος να έχει ξεχάσει ότι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ήταν το Κράτος να εξοφλήσει τα χρέη του προς τους ιδιώτες- γι αυτό η κυβέρνηση πήρε τη δόση- αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει πληρώσει ή καθυστερεί να πληρώσει. Ας είναι καλά το υπερ-πλεόνασμα που οφείλεται στη λεηλασία της μεσαίας τάξης και του δίνει το άλοθι για να εμφανίζεται ως «αριστερός» και να μοιράζει επιδόματα.

Είναι θεμιτό να κρατάει αποστάσεις από το Μαξίμου, αφού κι αυτός όπως και ο πρωθυπουργός σχεδιάζουν το προσωπικό τους μέλλον. Η υπερφορολόγηση όμως έχει ονοματεπώνυμο: Το δικό του. Όπως ονοματεπώνυμο έχει και ο αυταρχικός λαϊκισμός της κυβέρνησης: Του Τσίπρα. Σε τελευταία ανάλυση το «Ευκλείδιο» θεώρημα μπορεί να έχει απήχηση, την όποια απήχηση μπορεί να έχει μεταξύ των συντρόφων του Τσακαλώτου και του Τσίπρα, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ της παγκόσμιας πρωτοτυπίας να είναι εκτός Μνημονίου χωρίς τη δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές φέρει τις υπογραφές και των δύο.

Εν τέλει ο Τσακαλώτος μπορεί να μην πηγαίνει τακτικά στο Μαξίμου, γιατί πιστεύει ότι έτσι θα τον θυμούνται ως «αριστερό», αλλά η υπογραφή του έχει μπει φαρδιά πλατιά μαζί με των υπολοίπων στην «κηδεία» της μεσαίας τάξης και των συνταξιούχων. Τώρα το μόνο που απομένει να ακούσουμε από τα χείλη του Τσακαλώτου είναι η ρήση του Σοφοκλή: «Για τους πεθαμένους δεν υπάρχουν βάσανα». Πιο αριστερά... πεθαίνεις.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS