Το πρώτο κινητό τηλέφωνο για τυφλούς με πλήκτρα Braille

mobileready

Το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με πλήκτρα για τυφλούς Braille για τυφλούς δημιούργησε η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας OwnFone .
Το νέο τηλέφωνο της OwnFone θα πωλείται κανονικά στην αγορά και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία θα κοστίζει 60 λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 74 ευρώ.
Ο λόγος που η τιμή του νέου τηλεφώνου διατηρείται τόσο προσιτή είναι το γεγονός ότι κατασκευάζεται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
«Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille. Τα κουμπιά είναι προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με τρισδιάστατα εκτυπωμένο πληκτρολόγιο. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά», δήλωσε στο BBC, ο κατασκευαστής του τηλεφώνου, Τομ Σάντερλαντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ