Συμβουλές για τη σωστή φόρτιση του iPhone σας

iphone fortisi

Κρατώντας ένα iPhone στα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε απίθανα πράγματα. Δυστυχώς όλες αυτές οι λειτουργίες που μας παρέχονται δεν έχουν καμία αξία αν ξεμένουμε συχνά από μπαταρία. Η έλλειψη ενέργειας τη στιγμή που είναι απαραίτητη, δεν είναι προνόμιο μόνο μιας συσκευής iPhone, αλλά των περισσότερων smartphone.

Διατηρήστε την μπαταρία σας "σχεδόν" γεμάτη

Το iPhone, φιλοξενεί στο εσωτερικό του, μία μπαταρία λιθίου. Για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις ιδιότητες αυτής της μορφής συσσωρευτή, θα πρέπει να τη διατηρείτε σε επίπεδο άνω του 50%, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής του. Εάν η δική σας πρακτική είναι η πλήρης αποφόρτιση και φόρτιση της συσκευής, τότε μακροπρόθεσμα μειώνετε τη χωρητικότητά της μπαταρίας της.

Μία φορά το μήνα είναι καλό να πραγματοποιείται πλήρη αποφόρτιση, ώστε να διατηρεί η μπαταρία τη μνήμη της. Αντίστοιχα, δεν είναι καλό να αφήνετε τη συσκευή σας σε συνεχή φόρτιση.

Οι μπαταρίες λιθίου υπερθερμαίνονται σχετικά εύκολα, παρόλο που ο φορτιστής έχει την ικανότητα να διακόπτει την παροχή ρεύματος μόλις επιτευχθεί πλήρης φόρτιση. Η ιδανική φόρτιση βρίσκεται μεταξύ του ενεργειακού παραθύρου φόρτισης 40-50% έως 80% ώστε να την διατηρήσετε σε πλήρη χωρητικότητα, για μεγαλύτερο διάστημα.

Οριακή χρήση μπαταρίας

Κατά τη χρήση ή μη της συσκευής σας, είναι σχεδόν βέβαιο πως η μπαταρία της κάποια στιγμή θα αχρηστευτεί, όπως και οι περισσότεροι συσσωρευτές. Υπάρχουν όμως μέθοδοι οι οποίες βοηθούν να επεκτείνετε τον χρόνο χρήσης της.

Ακόμη κι αν έχετε τη συσκευή σας εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (κλειστή), δεν είναι καλό να την αφήνετε πλήρως αφόρτιστη. Μια μπαταρία λιθίου εφόσον τη φορτίσετε και δεν την χρησιμοποιήσετε (απενεργοποιημένη συσκευή), αναμένεται να χάσει περίπου 5-10% της χωρητικότητας της ανά μήνα.

Υπερβολική χρήση της μπαταρίας

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής μας οδηγούν σε εντατικούς ρυθμούς χρήσης και των mobile συσκευών μας. Μία μπαταρία λιθίου σαν αυτή που διαθέτει το iPhone, μπορεί να πληρεί τη χωρητικότητά της για 3-5 χρόνια. Πρακτικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρία στη συσκευή σας, καθώς πιθανότερο είναι πως θα αναβαθμίσετε το iPhone σας, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Για να διατηρήσετε τη μπαταρία της συσκευής σας όλο αυτό το διάστημα, καλό είναι να τη φορτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, και να μη την αφήνετε στην πρίζα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω προτάσεις, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε επισκευή iPhone για να αλλάξετε μπαταρία στη συσκευή σας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ