Samsung, aνέβαλε ξανά την κυκλοφορία του πρώτου Tizen phone

samsung

H Samsung πριν από περίπου δυο χρόνια είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία συσκευών με το δικό της OS το οποίο ονομάζει Tizen και με το οποίο θέλει να αποδεσμευτεί σε κάποιον βαθμό από την εξάρτηση που έχει από την Google. Απ ότι φαίνεται όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα διότι το αναβάλλει συνεχώς.

Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορίες από έγκυρες πηγές όπως είναι το Reuters, ανέφεραν ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πρώτης πολυσυζητημένης Tizen συσκευής η οποία θα είναι το Samsung Z1 (SM-Z130H) και θα παρουσιαστεί για την αγορά της Ινδία 10 Δεκεμβρίου, δηλαδή εχθές. Για μια ακόμη φορά όμως η συσκευή ήταν άφαντη.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί και η Samsung δεν έχει ακυρώσει τα σχέδια για Tizen smartphone. Έχει εισάγει στην Ινδία κομμάτια αξίας 1.7 δισ. δολαρίων τα οποία προορίζονται για τη συσκευή.

Η πρώτη συσκευή, όταν και αν κυκλοφορήσει, φημολογείται ότι είναι το Samsung Z1, μια πολύ οικονομική συσκευή κάτω των 100 δολαρίων με 4 ιντσών οθόνη ανάλυσης 480×800 pixels, dual-core 1.2 GHz Spreadtrum επεξεργαστή, 3.2 Megapixel κάμερα, VGA δεύτερη κάμερα, 512 MΒ RAM. 3G, Wi-Fi και dual-SIM. Μια συσκευή δηλαδή που θα επιχειρήσει να την καθιερώσει στις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία και να συναγωνιστεί για παράδειγμα το Android One της Google. Προς το παρόν πάντως η Samsung μένει απόλυτα εξαρτημένη από τη Google και αναμένουμε πότε θα ανακοινώσει το πρώτο Tizen.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ