Nokia: H δόξα και η πτώση του ιστορικού brand

nokia infographic 570

H Nokia ξεκίνησε ως μύλος πολτοποιημένου ξύλου στο Tammerkoski Rapids στην Φινλανδία. Λίγα χρόνια αργότερα, μπήκε στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και το 1987 κυκλοφόρησε το πρώτο κινητό. Η Nokia κατάφερε να γίνει top-of-the top και το brand της πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

Μέσα στη δεκαετία του 2000 κυκλοφόρησε μερικές από τις πιο πετυχημένες συσκευές της όπως Nokia 3310, Nokia 3650 (το πρώτο Nokia με video recording), Nokia 6650 (το πρώτο 3G phone στον κόσμο) και Nokia 7710 (το πρώτο Nokia με οθόνη αφής).

Στη συνέχεια όμως ήρθαν τα προβλήματα, οι πωλήσεις πήραν την κάτω βόλτα ενώ το Android κυριάρχησε την αγορά. Φτάνουμε στο σήμερα όπου το τμήμα mobile της Nokia πουλήθηκε στη Microsoft η οποία με τη σειρά της εξαφάνισε το ιστορικό brand από τα smartphones. Πλέον εμφανίζεται μόνο σε feature phones όπως το πρόσφατα ανακοινωμένο Nokia 215.

Ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι η πορεία της Nokia θα ήταν αυτή. Δείτε το παρακάτω infographic με την πορεία του ιστορικού κατασκευαστή από τη δόξα μέχρι την πτώση κάνοντας ζουμ πάνω στην εικόνα.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ