Νέο μεταγωγικό drone από τη Boeing

Νέο μεταγωγικό drone από τη Boeing

Η Boeing αποκάλυψε ένα νέο, ηλεκτρικό, μη επανδρωμένο VTOL (vertical-takeoff-and-landing) μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο προορίζεται για δοκιμές με στόχο την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, προς όφελος μελλοντικό αεροδιαστημικών σκαφών. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι σχεδιασμένο να μπορεί να μεταφέρει φορτίο 220 κιλών, για πιθανές εφαρμογές μεταφορών φορτίων και επιμελητείας (logistics).

«Αυτό το ιπτάμενο cargo αεροσκάφος αντιπροσωπεύει άλλο ένα μεγάλο βήμα στην στρατηγική eVTOL της Boeing» είπε ο Γκρεγκ Χάισλοπ, chief technology officer της εταιρείας. «Έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πραγματικά τα αεροπορικά ταξίδια και τις αερομεταφορές» πρόσθεσε.

Το πρωτότυπο CAV (cargo air vehicle) σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών από μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών από όλη την εταιρεία. Πραγματοποίησε με επιτυχία τις αρχικές πτητικές δοκιμές στο Collaborative Autonomous Systems Laboratory της Boeing Research & Technology στο Μιζούρι και θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές με σκοπό την «ωρίμανση» των δομικών στοιχείων της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, για μελλοντικές εφαρμογές. Της ανάπτυξής του ηγήθηκε η Boeing HorizonX.

«Το νέο πρωτότυπο CAV μας εξελίσσει τις υπάρχουσες δυνατότητες αυτόνομων συστημάτων της Boeing και παρουσιάζει νέες πιθανότητες για αυτόνομη παράδοση φορτίων, logistics και άλλες εφαρμογές μεταφορών» είπε ο Στίβεν Νόρντλουντ, αντιπρόεδρος της Boeing HorizonX.

Το σκάφος κινείται χάρη σε ένα φιλικό περιβάλλον σύστημα ηλεκτρικής προώθησης, και διαθέτει οκτώ αντίστροφα περιστρεφόμενους έλικες, που επιτρέπουν κάθετη πτήση. Έχει μήκος 4,57 μέτρα, πλάτος 5,49 και ύψος 1,22, ενώ το βάρος του είναι 339 κιλά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS