Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα είναι online μέχρι το τέλος του 2016

internet

Μια νέα αναφορά σχετική με τον το internet, κάνει λόγο ότι μέχρι το τέλος του 2016, το 47% του πλανήτη θα είναι online. Αν συνυπολογίσουμε ότι το internet είναι διαθέσιμο εμπορικά από τις αρχές του 90, αυτό σημαίνει ότι μόλις μέσα σε 1/4 του αιώνα το internet κατάφερε να εξαπλωθεί στον μισό πληθυσμό του πλανήτη, πράγμα άκρως εντυπωσιακό.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι, στις ανεπτυγμένες χώρες το 80% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Internet. Στις υπό ανάπτυξη χώρες, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 40%, την ώρα που στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες (LDC), μόνο το 15% έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο Internet.

Αυτοί οι αριθμοί βασίζονται στην επέκταση των 3G και 4G δικτύων και το χαμηλότερο κόστος των έξυπνων συσκευών. Η αναφορά σημειώνει, «Το 2016 ο κόσμος δεν μπαίνει online, αλλά είναι ήδη online». Παρόλο που το 47% ενός πληθυσμού που πλησιάζει τα 7.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να μοιάζει τεράστιος αριθμός, ωστόσο αυτό είναι 25% μικρότερο από τον στόχο που έχει θέσει για το 2020 ο OHE.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ψηφίσουν οι ΗΠΑ για νέο Πρόεδρο, ο ΟΗΕ ρίχνει τις προσδοκίες του στο 60% του κόσμου να είναι online. Το κυριότερο πρόβλημα βρίσκεται στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, όπου σύμφωνα με την αναφορά, «Η διείσδυση του internet στις LDC σήμερα, έχει φτάσει το επίπεδο που απολάμβαναν οι ανεπτυγμένες χώρες το 1998, πράγμα που δείχνει ότι οι LDC είναι 20 χρόνια πίσω από τις ανεπτυγμένες χώρες».

Ωστόσο, φιλόδοξα σχέδια παροχής υπηρεσιών internet, όπως το internet.org του Facebook και το Project Loon της Google, έρχονται για να παρακάμψουν τα εμπόδια που υπάρχουν για την παροχή internet σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές. Όταν αυτά τα σχέδια υλοποιηθούν σε μεγάλη κλίμακα, χώρες όπου 1 στα 10 άτομα έχουν πρόσβαση στο internet, θα μπορούν να επωφεληθούν ώστε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό να έχει πρόσβαση.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ