Η ασφάλεια στο iPhone X «μπάζει»: Μία μάσκα ξεγέλασε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Η ασφάλεια στο iPhone X «μπάζει»: Μία μάσκα ξεγέλασε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone X είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου iPhone X, η οποία για πρώτη φορά έρχεται να αντικαταστήσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι, είναι για την ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης του iPhone X, η Apple είχε δηλώσει πως ακόμη και οι μάσκες σε επίπεδο Hollywood δεν μπορούν να ξεγελάσουν το Face ID.

Χρησιμοποιώντας μια απλή μάσκα, ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του νέου iPhone X.

Οι ερευνητές της βιετναμέζικης εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Bkav, λένε ότι το Face ID -που χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για να χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη και το οποίο αντικατέστησε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων- δεν είναι τόσο ασφαλές όσο υποστηρίζει η Apple. Ισχυρίζονται δε ότι κατάφεραν να το παρακάμψουν με μια μάσκα, για την κατασκευή της οποίας ξόδεψαν 150 δολάρια χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), φωτογραφιών και μέικ απ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=i4YQRLQVixM

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS