H Maria Gaetana Agnesi τιμάται από τη Google

maria gaetana agnesi

H google τιμά σήμερα, με σχετικό doodle, την Ιταλίδα μαθηματικό και φιλόσοφο Maria Gaetana Agnesi, που γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 16 Μαΐου 1718. Η Maria Gaetana Agnesi έγραψε το πρώτο βιβλίο που διαλέγεται τόσο το διαφορικό όσο και τον ολοκληρωτικό λογισμό. Είναι επίσης γνωστή για την καμπύλη Witch of Agnesi (μάγισσα της Agnesi). Ο πατέρας της, Pietro Agnesi, ήταν καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια και η Μαρία από μικρή έδειξε πώς πρόκειται για ένα παιδί με ιδιαίτερες ικανότητες. Ήδη στην ηλικία των 12 ετών μιλούσε επτά γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά, ελληνικά, εβραϊκά, ισπανικά, γερμανικά και λατινικά)!

Στη διάρκεια της καριέρας της σαν μαθηματικός, στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια επίσης, εργάστηκε στο συνδυασμό της μαθηματικής ανάλυσης και της άλγεβρας. Αφιέρωσε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες της ζωής της στις σπουδές θεολογίας και στο φιλανθρωπικό έργο. Μετέτρεψε μάλιστα το σπίτι της σε νοσοκομείο για τους άπορους.
Η Maria Gaetana Agnesi απεβίωσε στις 9 Ιανουαρίου 1799, σε ηλικία 81 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ