Η Google γίνεται 21 ετών

Η Google γίνεται 21 ετών

Στη συμπλήρωση 21 χρόνων από την ίδρυσή της, τον Σεπτέμβριο του 1998, αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle.


Ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών ξεκίνησε αρχικά σαν ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, 1996.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Ονόμασαν PageRank τη νέα τεχνολογία, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημασία των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Η μηχανή αναζήτησή τους σύντομα έλαβε το όνομα Google, από αναγραμματισμό της λέξης «googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100.

Το όνομα συμβολίζει τον σκοπό της εταιρείας, να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Διαδικτύου.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu.
Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία, ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1998, αφού οι Πέιτζ και Μπριν συγκέντρωσαν ένα εκατ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους.

Η εταιρεία στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους, στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, ωστόσο η εταιρεία είχε γρήγορα εξέλιξη και το 2004 εισήχθη στο χρηματιστήριο, για να καταστεί σταδιακά ένας από τους κολοσσούς του Διαδικτύου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS