Στα άκρα οι σχέσεις της Google με τη Zoom -Πώς εμπλέκεται Ελληνοαμερικανός πρώην επικεφαλής του Facebook

Στα άκρα οι σχέσεις της Google με τη Zoom -Πώς εμπλέκεται Ελληνοαμερικανός πρώην επικεφαλής του Facebook

Η Google απαγόρευσε τη χρήση της πλατφόρμας βιντεοδιασκέψεων Zoom από τους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, προβάλλοντας λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, «το Zoom δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας μας όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας». Ανάλογη απαγόρευση έχει ήδη ανακοινώσει ο Ίλον Μασκ για το προσωπικό της Space X, ενώ η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του Zoom, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του, το Zoom, που δέχεται επικρίσεις ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο πρέπει, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως σύμβουλο του έναν Ελληνοαμερικανό, τον Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής κυβερονασφάλειας του Facebook.

Σε δηλώσεις του πριν προσληφθεί, ο Στάμος είχε καλέσει το Zoom να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ασφάλειας μέσα στις επόμενες 30 μέρες. Αυτό οδήγησε τον επικεφαλής και ιδρυτή του Zoom Έρικ Γιουάν να ζητήσει τη συνεργασία του Στάμος, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Το Zoom, που ανταγωνίζεται το Teams της Microsoft και το Webex της Cisco, έχει ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες, από μόνο δέκα εκατομμύρια πριν την πανδημία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS