Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα τους πόδι;

Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα τους πόδι;

Τα φλαμίνγκο, εκτός από το ότι έχουν γεμίσει φέτος κάθε θάλασσα και κάθε πισίνα, είναι πανέμορφα πουλιά, γνωστά και για την ιδιότητά τους να στέκονται στο ένα πόδι. Επί χρόνια, οι ερευνητές αναζητούσαν την αιτία αυτής της συνήθειας και, όπως φαίνεται, την βρήκαν.

Αυτή η πράξη ισορροπίας, απαιτεί λιγότερη μυϊκή προσπάθεια από τα πουλιά και τους επιτρέπει να επηρεάζονται λιγότερο, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για την βιολογία της Βασιλικής Εταιρείας.

Τα φλαμίνγκο, μάλιστα, αναφέρει η έκθεση, θα μπορούσαν ακόμα και να κοιμηθούν στο ένα πόδι.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ικανότητά τους αυτή οφείλεται πιθανώς στη συγκεκριμένη στάση που παίρνουν και η οποία ασκεί δύναμη σε ένα κεντρικό σημείο και άρα επιτρέπει λιγότερη μυϊκή δραστηριότητα.

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες συνέκριναν στοιχεία τόσο από ζωντανά όσο και από νεκρά πουλιά και μάλιστα διαπίστωσαν ότι τα νεκρά πουλιά δεν μπορούσαν να στηριχτούν σε δύο πόδια, αλλά θα μπορούσαν να παραμείνουν σε όρθια θέση, στηριζόμενα μόνο στο ένα!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ