Έλον Μασκ: Aπειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό η τεχνητή νοημοσύνη, χρειάζονται κανόνες

Έλον Μασκ: Aπειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό η τεχνητή νοημοσύνη, χρειάζονται κανόνες

Ως έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα χαρακτήρισε για άλλη μια φορά την τεχνητή νοημοσύνη ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, τονίζοντας ότι το να περιμένουμε απλά να συμβεί κάτι δεν αποτελεί επιλογή και ζητώντας την επιβολή ρυθμιστικών πλαισίων κανόνων.

Μιλώντας στην ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση της US National Governors Association στο Πρόβιντενς Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ το Σάββατο, ο Μασκ είπε πως πως «κανονικά ο τρόπος που στήνονται οι κανονισμοί είναι ότι συμβαίνουν κάποια άσχημα πράγματα, υπάρχει αντίδραση από την κοινή γνώμη και μετά από αρκετά χρόνια στήνεται μια ρυθμιστική αρχή για την επίβλεψη της σχετικής βιομηχανίας. Διαρκεί πολύ. Αυτό στο παρελθόν ήταν κακό, αλλά όχι κάτι που αποτελούσε θεμελιώδη κίνδυνο για την ύπαρξη του πολιτισμού».

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Μασκ- ο οποίος έχει προβεί σε επενδύσεις στον χώρο με σκοπό να έχει εικόνα όσον αφορά στις εξελίξεις σε αυτόν- πρόσθεσε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι μια σπάνια περίπτωση όπου νομίζω ότι πρέπει να δράσουμε προληπτικά όσον αφορά στους κανονισμούς αντί να αντιδράσουμε. Επειδή πιστεύω ότι τη στιγμή που θα λειτουργήσουμε αντιδρώντας στο θέμα των κανονισμών στη ΑΙ θα είναι πολύ αργά. Η ΑΙ είναι ένας θεμελιώδης κίνδυνος για την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού». Σύμφωνα με την Washington Post, μεταξύ των απειλητικών σεναρίων που παρουσίασε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX κατά τη συνάντηση, είναι η πρόκληση ενός πολέμου μέσω «εκστρατειών» με ψευδείς ειδήσεις (fake news), ψευδείς ανακοινώσεις και email και γενικότερα μέσω παραποίησης πληροφοριών.

Σημειώνεται πως ο Μασκ έχει επανειλημμένα εκφράσει τους προβληματισμούς του για τον κίνδυνο που θεωρεί ότι αποτελεί η τεχνητή νοημοσύνη, αναφέροντας σενάρια περί «εξέγερσης των μηχανών», στα πρότυπα ιστοριών επιστημονικής φαντασίας. Αντίστοιχους φόβους έχουν εκφράσει και άλλες σημαντικές προσωπικότητες των χώρων της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στίβεν Χόκινγκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS