Apple: Αποθηκεύει στο iCloud το ιστορικό κλήσεων χωρίς να σε ενημερώσει

iphone apple

Σύμφωνα με την Elcomsoft, μια Ρωσική εταιρεία που ασχολείται με το ψηφιακό έγκλημα, τα iPhones στέλνουν το ιστορικό κλήσεων των χρηστών στην Apple, χωρίς οι χρήστες να έχουν επίγνωση για αυτό. Αυτό συμβαίνει αυτόματα, αρκεί να έχει ενεργοποιημένο το iCloud στην συσκευή.

Τα δεδομένα αυτά ανεβαίνουν στο iCloud, τις περισσότερες φορές χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της συσκευής ή έστω να έχει την δυνατότητα της επιλογής. Τα δεδομένα αυτά περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες, αφού εκτός από την λίστα των κλήσεων, ανεβαίνουν δεδομένα που αφορούν τις ημερομηνίες, την ώρα, την διάρκεια, καθώς και αναπάντητες κλήσεις.

Εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις που θα έκανε ένα χρήστης, το iCloud αποθηκεύει δεδομένα και από το FaceTime, είτε αφορά φωνητικές, είτε βίντεο κλήσεις. Αυτό σύμφωνα με την Elcomsoft, συμβαίνει από την κυκλοφορία του iOS 8.2 και μετά.

Το ίδιο όχι μόνο συνεχίστηκε με το iOS 10, αλλά γίνεται πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού το iPhone συγχρονίζει πλέον και ιστορικό κλήσεων από εφαρμογές όπως το Whatsapp, Skype και Viber, οι οποίες στηρίζονται πάνω στο Apple Callkit για να λειτουργήσουν.

Ο CEO της Elcomsoft, Vladimir Katalov, ανέφερε ότι η Apple κρατάει όλα αυτά τα δεδομένα στους servers της έως και 4 μήνες. Το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να ωφελήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας, αφού είναι σε θέση να συλλέξουν δεδομένα όχι μόνο από εταιρείες πάροχους κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από την ίδια την συσκευή εφόσον έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Η Apple επιβεβαίωσε και επίσημα ότι όντως το iCloud συγχρονίζει και αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες και ότι αυτό γίνεται σκόπιμα. Συγκεκριμένα ένας εκπρόσωπος ανέφερε, «Προσφέρουμε συγχρονισμό του ιστορικού κλήσεων σαν μια διευκόλυνση στους πελάτες μας, ώστε να μπορούν να έχουν το ιστορικό και σε άλλες συσκευές». Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα οπότε δύσκολα μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ