Apple, μετά από 7 χρόνια παραδέχεται ότι δίεγραφε μουσική από τα iPod

apple newyork

Ύστερα από 7 χρόνια η Apple φαίνεται να παραδέχεται ότι αφαιρούσε μουσική από τα iPod εν αγνοία των χρηστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι η Apple στα δικαστήρια αυτό τον μήνα, ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της για κατηγορίες περί μονοπωλιακών πρακτικών που έπνιγαν τον υγιή ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal οι δικηγόροι, αντιπρόσωποι των εταιρειών που πλήγηκαν, ανέφεραν ότι κατά το διάστημα 2007-2009 η Apple έσβηνε τακτικά κατεβασμένη μουσική από άλλες υπηρεσίες, χωρίς να αναφέρει στους χρήστες ότι αυτό θα γινόταν.

Αυτό που συνήθως γινόταν ήταν ότι όταν συνέδεες ένα iPod με το iTunes, αυτό αναγνώριζε μουσική που ήταν κατεβασμένη από άλλες υπηρεσίες και δεν επέτρεπε να κάνεις sync. Τότε έβγαζε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε να κάνεις «restore to factory settings» σβήνοντας έτσι την μουσική που ήταν κατεβασμένη από άλλες υπηρεσίες.

Η Apple έκρυβε σκόπιμα αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφάλειας της Apple Augustin Farrugia, η Apple δεν ήθελε να εξηγήσει στους χρήστες τι γίνεται, γιατί σύμφωνα με αυτόν «οι χρήστες δεν χρειάζονται να ξέρουν πάρα πολλές πληροφορίες, πράγμα που θα τους μπέρδευε». Επιπλέον ανέφερε ότι η Apple είναι πολύ αυστηρή με την ασφάλεια και για αυτό αμύνθηκε το οικοσύστημα των iPod και iTunes με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: techbog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ